Αντίθετη η Ουκρανία στην πρωτοβουλία του Βατικανού για την αναπαράσταση της Οδού του Μαρτυρίου

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Η Ουκρανική Πρεσβεία στην Αγία Έδρα αμφισβητεί την απόφαση του Βατικανού μια Ουκρανική και μια Ρωσική οικογένεια να φέρουν μαζί τον σταυρό στη Via Crucis της Μεγάλης Παρασκευής, όπως είχε ανακοινώσει χθες το Γραφείο Τύπου του Βατικανού.

Αυτό προκύπτει από tweet του Πρέσβη της Ουκρανίας στην Αγία Έδρα, Andrii Yurash, ο οποίος συγκεκριμένα τονίζει πως “η Ουκρανική Πρεσβεία στην Αγία Έδρα κατανοεί και συμμερίζεται τη γενική ανησυχία στην Ουκρανία και σε πολλές άλλες κοινότητες σχετικά με την ιδέα να βρεθούν μαζί Ουκρανές και Ρωσίδες γυναίκες στη μεταφορά του Σταυρού κατά τη διάρκεια της Via Crucis της (Μεγάλης) Παρασκευής στο Κολοσσαίο. Εργαζόμαστε τώρα πάνω στο θέμα (αυτό), προσπαθώντας να εξηγήσουμε τις δυσκολίες εφαρμογής του και τις πιθανές συνέπειες (του)”.

Εν τω μεταξύ πριν από λίγο ο Πάπας Φραγκίσκος από το San Giovanni in Laterano της Ρώμης υπογράμμισε πως “η ώρα που ζούμε μας αφήνει απογοητευμένους γιατί τη διασχίζουν οι δυνάμεις του κακού” και πως “όλα αυτά δονούν τις συνειδήσεις μας και μας αναγκάζουν να μη σιωπήσουμε, να μη μείνουμε αδιάφοροι για τη βία του Κάιν και την κραυγή του Άβελ, αλλά να υψώσουμε δυνατά τις φωνές μας για να ζητήσουμε, στο όνομα του Θεού, το τέλος τέτοιων αποτρόπαιων πράξεων”.

Ο Ποντίφικας τόνισε επίσης πως “τα φρικτά και οδυνηρά γεγονότα που παρακολουθούμε πάρα πολλές μέρες τώρα επιβεβαιώνουν ότι «ο πόλεμος είναι αποτυχία της πολιτικής και της ανθρωπότητας, μια επαίσχυντη παράδοση, μια ήττα μπροστά στις δυνάμεις του κακού» ”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος