Βατικανό: Επιστολή του Ποντίφικα Φραγκίσκου στον Πατριάρχη Βαρθολομαίο στα πλαίσια της εορτής του Αποστόλου Ανδρέα

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Το Γραφείο Τύπου της Αγίας Έδρας διέδωσε στους διαπιστευμένους στο Βατικανό δημοσιογράφους το περιεχόμενο της επιστολής (εις την Αγγλικήν) που έστειλε ο Ποντίφικας Φραγκίσκος στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στα πλαίσια της εορτής “του Αποστόλου Ανδρέα, του πρωτοκλήτου και αδελφού του Απόστολου Πέτρου, και πολιούχου της Εκκλησίας της Κωνσταντινούπολης και του Οικουμενικού Πατριαρχείου”.

“Με τη διαβεβαίωση της πνευματικής μου εγγύτητας, έστειλα αντιπροσωπεία για να μεταφέρω τις ευχές μου για χαρά και ειρήνη σε εσάς, τους αδελφούς σας Επισκόπους, και κληρικούς, μοναχούς και λαϊκούς πιστούς που συγκεντρώθηκαν στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου για την Θεία Λειτουργία στη μνήμη του Αποστόλου Ανδρέα” τόνισε ο Πάπας Φραγκίσκος.

Συνεχίζει η επιστολή, με αναφορά στη συνάντηση για τον Πανθρησκευτικό Διάλογο και Προσευχή του περασμένου Οκτωβρίου. “Ήταν πηγή χαράς για μένα που κατά την πρόσφατη επίσκεψή σας στη Ρώμη μπορέσαμε όχι μόνο να μοιραστούμε τις ανησυχίες μας σχετικά με το παρόν και το μέλλον του κόσμου μας, αλλά και να εκφράσουμε την κοινή μας δέσμευση για την αντιμετώπιση ζητημάτων κρίσιμης σημασίας για ολόκληρη την ανθρώπινη οικογένειά μας, συμπεριλαμβανομένης της φροντίδας, της δημιουργίας, της εκπαίδευσης των μελλοντικών γενεών, του διαλόγου μεταξύ των διαφορετικών θρησκευόμενων παραδόσεων και της επιδίωξης της ειρήνης.” 

Ο Ποντίφικας επιμένει στη σημασία του διαλόγου. “Με αυτόν τον τρόπο εμείς ως Ποιμένες μαζί με τις Εκκλησίες μας, ενισχύουμε τον βαθύ δεσμό που ήδη μας ενώνει, αφού η κοινή μας ευθύνη απέναντι στις τρέχουσες προκλήσεις πηγάζουν από την κοινή μας πίστη”.

Ο Πάπας Φραγκίσκος σημειώνει επίσης πως “ενώ αναγνωρίζουμε ότι παραμένουν θεολογικά και εκκλησιολογικά ερωτήματα στο καρδιά του έργου του συνεχιζόμενου θεολογικού μας διαλόγου, είναι ελπίδα μου ότι οι Καθολικοί και οι Ορθόδοξοι μπορούν να συνεργάζονται ολοένα και περισσότερο σε εκείνους τους τομείς στους οποίους είναι όχι μόνο δυνατό, αλλά και επιτακτικό να το πράξουμε.”

Η επιστολή ολοκληρώνεται με την πρόταση “με αυτά τα εγκάρδια αισθήματα ανανεώνω τις θερμές μου ευχές για την εορτή του Αγίου Ανδρέα, και ανταλλάσσω με την Παναγιότητά σας μια αγκαλιά ειρήνης. Francis (Φραγκίσκος).”

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος