Βατικανό: Απεβίωσε άστεγος κοντά στην κιονοστοιχία του Αγίου Πέτρου

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Χθες το βράδυ απεβίωσε ένας άστεγος κοντά στην κιονοστοιχία του Αγίου Πέτρου. Σχετικά με το γεγονός, πριν από λίγη ώρα το Βατικανό εξέδωσε δήλωση στους δημοσιογράφους ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Αγίας Έδρας, Ματέο Μπρούνι.

“Ο Πάπας Φραγκίσκος έμαθε με θλίψη για τον θάνατο του Burkhard Scheffler” τόνισε ο Μπρούνι. “Ο Burkhard γεννήθηκε το 1961 στη Γερμανία και έζησε στο δρόμο στη Ρώμη, ακολουθούμενος από τις δραστηριότητες φιλανθρωπίας και βοήθειας της Υπηρεσίας Φιλανθρωπίας. Δυστυχώς, οι τελευταίες νύχτες με κρύο και βροχή επιδείνωσαν την ευάλωτη κατάστασή του, η οποία ήταν ήδη σημαδεμένη από τη ζωή στους δρόμους” υπογραμμίζει το ανακοινωθέν.

Ο Μπρούνι τόνισε πως “στην προσευχή του, ο Πάπας θυμάται τον Burkhard και όλους εκείνους που αναγκάζονται να ζουν άστεγοι στη Ρώμη και σε όλο τον κόσμο, και καλεί τους πιστούς να τον ακολουθήσουν. Ο Αποστολικός Εκλέκτορας, Καρδινάλιος Krajewski, που βρίσκεται στην Ασίζη για προσκύνημα, εμπιστεύεται τον Burkhard στις πρεσβείες του Αγίου Φραγκίσκου”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος