Βατικανό: Ανάσταση των Καθολικών με παραπομπή του Ποντίφικα στον πόλεμο της Ουκρανίας (video)

Καθολικό Πάσχα σήμερα στην Ιταλία. Χθες το βράδυ, Σάββατο της Αναστάσεως, έγινε η ιερή τελετή στον Άγιο Πέτρο του Βατικανού. 

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Σε μια επιλογή της τελευταίας στιγμής, και χωρίς να έχει δοθεί επίσημη αιτιολογία από την Αγία Έδρα, η προεδρία της τελετής έγινε από τον Καρδινάλιο Τζιοβάνι Μπατίστα Ρε. Μια αντικατάσταση που μάλλον οφείλεται στο χρόνιο πόνο στο πόδι του Ποντίφικα.

Παρόλα αυτά, και ενώπιον σχεδόν 6.000 πιστών, ο Πάπας Φραγκίσκος προέβη σε ομιλία, όπου καταδίκασε τη σκληρότητα του πολέμου στην Ουκρανία. 

Κάποια στιγμή, και εκτός του γραπτού λόγου, ο Πάπας αναγνώρισε την παρουσία του Ιβάν Φεντόροφ, του Δημάρχου της Μελιτόπολης που – υπενθυμίζουμε – συνελήφθη από τις ρωσικές δυνάμεις τον περασμένο μήνα και αργότερα αφέθηκε ελεύθερος στα πλαίσια ανταλλαγής κρατουμένων. Μαζί του, η οικογένειά του και τρεις Ουκρανοί βουλευτές που βρίσκονταν στην τελετή.

Ο Ποντίφικας μίλησε για το “σκοτάδι του πολέμου, τη σκληρότητα” και τους είπε “Όλοι μας προσευχόμαστε … για εσάς και μαζί σας. Προσευχόμαστε γιατί υπάρχουν τόσα πολλά δεινά. Μπορούμε μόνο να σας δώσουμε την συντροφιά μας, τις προσευχές μας και να σας πούμε “κουράγιο, σας συνοδεύουμε!” και τελείωσε λέγοντας «Χριστός Ανέστη» στα ουκρανικά.

Σήμερα το πρωί ξεκίνησε η τελετή για την Ημέρα του Πάσχα, ενώ αύριο Δευτέρα του Πάσχα των Καθολικών (Pasquetta) αναμένεται στην Πλατεία του Βατικανού να τραγουδήσει ενώπιον 60.000 νέων πιστών ο Blanco, ο 19χρονος τραγουδιστής που μαζί με τον Mahmood θα εκπροσωπήσει την Ιταλία στο φετινό διαγωνισμό της EuroVision.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος