Βασίλισσα Ελισάβετ: Πηγή έμπνευσης για το Χόλυγουντ – Διάσημοι καλλιτέχνες θρηνούν τον θάνατό της

Array

Η βασίλισσα Ελισάβετ της Βρετανίας κατά τη διάρκεια της 70ετούς μοναρχίας της γοήτευσε σεναριογράφους και ηθοποιούς στο Χόλυγουντ και απεικονίστηκε σε βραβευμένες ταινίες, τηλεοπτικές σειρές, κινούμενα σχέδια, και ακόμη και στην αμερικανική σατιρική εκπομπή «Saturday Night Live».

Η μονάρχης, ήταν το κεντρικό πρόσωπο της βραβευμένης με Emmy τηλεοπτικής σειράς του Netflix με τίτλο «The Crown» (Το Στέμμα).

Βασίλισσα Ελισάβετ: Πηγή έμπνευσης για το Χόλυγουντ – Διάσημοι καλλιτέχνες θρηνούν τον θάνατό της
imdb.com

Η Κλερ Φόι κέρδισε δύο βραβεία Emmy και μια Χρυσή Σφαίρα υποδυόμενη την Ελισάβετ, τη νέα που έγινε ξαφνικά βασίλισσα σε ηλικία 27 ετών.

Όταν η Φόι κέρδισε τη Χρυσή Σφαίρα το 2017, ευχαρίστησε διάφορες «εκπληκτικές γυναίκες», συμπεριλαμβανομένης της βασίλισσας Ελισάβετ Β’. «Βρίσκεται στο επίκεντρο παγκοσμίως τα τελευταία 63 χρόνια και νομίζω ότι ο κόσμος θα μπορούσε να… ανεχθεί ακόμη περισσότερες γυναίκες στο επίκεντρο, αν με ρωτάτε», είπε η Φόι.

Η Ολίβια Κόλμαν ανέλαβε τον ρόλο στις τελευταίες σεζόν και η Ιμέλντα Στόντον θα την υποδυθεί με τη σειρά της στον πέμπτο κύκλο της σειράς, που θα αρχίσει να προβάλεται τον Νοέμβριο.

Βασίλισσα Ελισάβετ: Πηγή έμπνευσης για το Χόλυγουντ – Διάσημοι καλλιτέχνες θρηνούν τον θάνατό της
imdb.com
Βασίλισσα Ελισάβετ: Πηγή έμπνευσης για το Χόλυγουντ – Διάσημοι καλλιτέχνες θρηνούν τον θάνατό της
dailymail.co.uk

Η Βρετανίδα ηθοποιός Έλεν Μίρεν κέρδισε Όσκαρ υποδυόμενη την Ελισάβετ Β’ στην ταινία του 2006 «The Queen» (Η Βασίλισσα), η οποία εστίαζε στην αντίδραση της βασίλισσας στον αναπάντεχο θάνατο της πριγκίπισσας Νταϊάνα.

Η βασίλισσα Ελισάβετ αποτελούσε συναρπαστικό θέμα, επειδή διαδραμάτισε ρόλο σε σημαντικά διεθνή γεγονότα και επειδή η ιστορία της ζωής της είχε ένα «πολύ ανθρώπινο στοιχείο», δήλωσε η αρχισυντάκτρια του περιοδικού People Γουέντι Νογκλ.

Όμως, δεν ήταν μόνο δραματικές οι απεικονίσεις της βασίλισσας Ελισάβετ. Η κωμική σειρά κινουμένων σχεδίων «The Simpsons» την… τίμησε σε πολλά επεισόδια των 33 σεζόν της.

Η Βανέσα Ρεντγκρέιβ ενσάρκωσε με τη φωνή της τη βασίλισσα Ελισάβετ Β’ που εμφανίστηκε ως πολυτελές αυτοκίνητο με… στέμμα στην ταινία κινουμένων σχεδίων «Cars» της Pixar.

Ο κωμικός Φρεντ Άρμισεν την παρουσίαζε ως μια γκρινιάρα βασίλισσα σε διάφορα σκετσάκια του στην εκπομπή «Saturday Night Live», συμπεριλαμβανομένου ενός στο οποίο η «βασίλισσα» έλεγε στον Έλτον Τζον πως δεν ήταν δυνατόν να ερμηνεύει «σαχλά» τραγούδια σ’ έναν βασιλικό γάμο.

Η αρχισυντάκτρια του περιοδικού People εκφράζει την πεποίθηση πως θα δούμε στο μέλλον και άλλες απεικονίσεις της βασίλισσας Ελισάβετ στη μεγάλη και στη μικρή οθόνη. «Υπάρχει τόσο μεγάλο πεδίο προς κάλυψη», εξηγεί. «Είναι τόσα πολλά σε αυτόν τον κόσμο που το κοινό δεν βλέπει. Και θεωρώ ότι όταν οι άνθρωποι έχουν την αίσθηση ότι μπορούν να περάσουν πίσω από τα τείχη του παλατιού, τους προκαλεί ενθουσιασμό και ενδιαφέρον να μάθουν», συμπληρώνει.

Διάσημοι καλλιτέχνες θρηνούν τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ

Την ίδια ώρα πλήθος καλλιτεχνών από όλον τον κόσμο εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους και απέτισαν φόρο τιμής στην εκλιπούσα.

  • Έλεν Μίρεν, Βρετανίδα ηθοποιός η οποία υποδύθηκε τη βασίλισσα Ελισάβετ στη μεγάλη οθόνη: «Πενθώ μαζί με την υπόλοιπη χώρα μου λόγω του θανάτου μιας σπουδαίας βασίλισσας. Είμαι υπερήφανη που αποκαλώ τον εαυτό μου (άνθρωπο) της Ελισαβετιανής εποχής. Αν υπήρχε ένας ορισμός της αρχοντιάς, η Ελισάβετ των Ουίνδσορ την ενσάρκωνε».
  • Έλτον Τζον, Βρετανός τραγουδιστής και συνθέτης: «Μαζί με το υπόλοιπο έθνος, θλίβομαι βαθύτατα μαθαίνοντας την είδηση του θανάτου της Μεγαλειότητάς της, της βασίλισσας Ελισάβετ. Αποτελούσε πηγή έμπνευσης και ηγήθηκε της χώρας σε ορισμένες από τις πιο σημαντικές και σκοτεινές περιόδους της ιστορίας μας, με χάρη, ευπρέπεια και αυθεντική στοργική ζεστασιά. Η βασίλισσα Ελισάβετ ήταν τεράστιο κεφάλαιο της ζωής μου από την παιδική μου ηλικία μέχρι σήμερα (σ.σ. χθες) και θα μου λείψει πολύ».

  • Ντάνιελ Κρεγκ, Βρετανός ηθοποιός που έγινε διάσημος στον ρόλο του Τζέιμς Μποντ: «Όπως τόσοι άλλοι, λυπήθηκα βαθύτατα στο άκουσμα της είδησης και οι σκέψεις μου στη βασιλική οικογένεια και όλους εκείνους που την αγαπούσαν. Αφήνει πίσω ασύγκριτη κληρονομιά και η απώλειά της θα είναι αισθητή».
  • Πολ Μακάρτνεϊ, θρύλος του συγκροτήματος Beatles: «Ο Θεός να ευλογεί τη βασίλισσα Ελισάβετ Β’. Είθε να αναπαυθεί εν ειρήνη. Ζήτω ο βασιλιάς!»

  • Όζι Όζμπορν,  Άγγλος τραγουδιστής: «Πενθώ όπως και όλη χώρα μου λόγω του θανάτου της σπουδαίας βασίλισσάς μας. Με βαριά καρδιά, δηλώνω ότι είναι καταστροφική η σκέψη της Αγγλίας χωρίς τη βασίλισσα Ελισάβετ Β’».

  • Τομ Τζόουνς, Ουαλός τραγουδιστής: «Η βασίλισσα Ελισάβετ Β’ ήταν μια διαρκής παρουσία και πηγή έμπνευσης σε όλη τη ζωή μου. Ήταν μια ήρεμη δύναμη σε δύσκολους καιρούς, η αφοσίωσή της ήταν άψογη και η προσήλωσή της στο καθήκον ασυναγώνιστη. Είναι τιμή και ευλογία που έζησα την περίοδο της βασιλείας της».

  • Άντριου Λόιντ Βέμπερ, Βρετανός συνθέτης: «Σε όλη τη ζωή μου, η βασίλισσα υπήρξε η σταθερή άγκυρα όχι μόνο της Βρετανίας και της αγαπημένης Κοινοπολιτείας μας, αλλά και πηγή έμπνευσης για όλον τον κόσμο». «Θα μείνει στη μνήμη μας ως ανιδιοτελής φάρος αγάπης, κατανόησης και σεβασμού προς τον συνάνθρωπό μας, ανεξαρτήτως φυλής ή θρησκεύματος».

  • Μικ Τζάγκερ, αστέρας της ροκ: «Καθ’όλη τη διάρκεια της ζωής μου, η Μεγαλειότητά της, η βασίλισσα Ελισάβετ Β’ ήταν εκεί. Στα παιδικά μου χρόνια, θυμάμαι ότι έβλεπα τα στιγμιότυπα του γάμου της στην τηλεόραση. Τη θυμάμαι ως όμορφη κοπέλα, (τη θυμάμαι) και ως την πολυαγαπημένη γιαγιά του έθνους».

  • Κάιλι Μινόγκ, Αυστραλή τραγουδίστρια: «Στις εκδηλώσεις στις οποίες είχα την τιμή να παρευρεθώ, παρουσία της βασίλισσας Ελισάβετ Β’, η ενέργεια, η συμπόνια και η αύρα της είχαν μια μοναδική λαμπρότητα. Αισθανόμουν και αισθάνομαι δέος».
  • Αντρέα Μποτσέλι, Ιταλός τενόρος: «Ήταν προνόμιο που είχα την ευκαιρία να τραγουδήσω για την Μεγαλειότητά της, τη βασίλισσα Ελισάβετ, σε αρκετές περιστάσεις. Μου προκαλεί μεγάλη θλίψη η είδηση του θανάτου της. Χάσαμε μια ξεχωριστή προσωπικότητα της σύγχρονης ιστορίας: μια εξαιρετική γυναίκα, έναν χαρισματικό ακρογωνιαίο λίθο της κοινωνίας».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος