Βασίλισσα Ελισάβετ: Ανησυχία για την υγεία της – Γιατί ακύρωσε εμφάνισή της

Η Βασίλισσα Ελισάβετ, που αναγκάστηκε να περιορίσει τον τελευταίο καιρό τις δημόσιες εμφανίσεις της έπειτα από σύσταση των γιατρών, δεν συμμετείχε στην τελετή της Ημέρας Μνήμης στο Λονδίνο!

Η 95χρονη βασίλισσα χρειάστηκε τελικά να παρατείνει το διάστημα ανάπαυσης που της είχαν συστήσει οι γιατροί, λόγω τραυματισμού της στην πλάτη, όπως αναφέρει ανακοίνωση από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

Το παλάτι δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις συνθήκες ή τη σοβαρότητα του διαστρέμματος της πλάτης της βασίλισσας, αν και ένας αξιωματούχος είπε ότι δεν νοσηλεύεται και ελπίζει να συνεχίσει να εκτελεί τα καθήκοντά της την ερχόμενη εβδομάδα.

«Είναι απογοητευμένη που θα χάσει τη λειτουργία», ανέφερε το παλάτι σε μια δήλωση δύο παραγράφων. «Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, θα κατατεθεί στεφάνι εκ μέρους της Αυτού Μεγαλειότητας από τον Πρίγκιπα της Ουαλίας».

Η τελετή μνήμης, η οποία τιμά τους νεκρούς του πολέμου στη Βρετανία, είναι μια από τις πιο επίσημες εκδηλώσεις στο ημερολόγιό της. Είναι επίσης βαθιάς προσωπικής σημασίας για τη βασίλισσα, η οποία υπηρέτησε στην βοηθητική υπηρεσία ως οδηγός και μηχανικός φορτηγού κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, όταν ήταν νεαρή πριγκίπισσα, και συχνά μιλά για τον πόλεμο.

Η βασίλισσα έχασε τη λειτουργία μόνο έξι φορές τα τελευταία 69 χρόνια, σύμφωνα με το παλάτι, δύο φορές ενώ ήταν έγκυος και τέσσερις φορές όταν βρισκόταν σε επίσημη περιοδεία έξω από τη βρετανική πρωτεύουσα.

Έτσι, η φετινή της απουσία εντείνει τους φόβους της Βρετανίας για την υγεία της βασίλισσας, η οποία έχασε τον σύζυγό της, πρίγκιπα Φίλιππο, τον Απρίλιο.

Πηγή: nytimes.com

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος