Στις 6 Μαΐου η στέψη του Καρόλου της Αγγλίας

Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ ανακοίνωσαν ότι η στέψη του Βασιλιά Καρόλου θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 6 Μαΐου 2023.

Η τελετή στέψης θα πραγματοποιηθεί στο Αββαείο του Ουέστμινστερ του Λονδίνου και θα διεξαχθεί από τον επικεφαλή της Αγγλικάνής Εκκλησίας, Αρχιεπίσκοπο του Καντέρμπουρυ.

Στην τελετή ο Βασιλιάς Κάρολος Γ’ θα στεφθεί μαζί με τη Βασιλική Σύζυγο του, την Καμίλλα.

“Η στέψη θα αντικατοπτρίζει τον ρόλο του μονάρχη σήμερα και θα κοιτάζει προς το μέλλον, ενώ θα έχει τις ρίζες του σε μακροχρόνιες παραδόσεις και επιδείξεις”, αναφέρει το ανακοινωθέν του Παλατιού κάτι που προϊδεάζει για μία πιο σύγχρονη μορφή Στέψης από εκείνη της μητέρας του Βασίλισσας Ελισάβετ.

Περισσότερες λεπτομέρειες για την τελετή θα ανακοινωθούν αργότερα αναφέρει το Παλάτι.

“Η στέψη είναι μια πανηγυρική θρησκευτική λειτουργία, μαζί με μια ευκαιρία για εορτασμό και μεγαλοπρέπεια”, γράφει το ανακοινωθέν από το Παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Τα τελευταία 900 χρόνια, η Τελετή λαμβάνει χώρα στο Αββαείο του Ουέστμινστερ του Λονδίνου. Από το 1066, η λειτουργία τελούνταν σχεδόν πάντα από τον εκάστοτε Αρχιεπίσκοπο του Καντέρμπουρυ.

Η στέψη του νέου ηγεμόνα πραγματοποιείται παραδοσιακά μερικούς μήνες μετά την Άνοδο στο θρόνο, για να αφήσει μεν χρόνο για την προετοιμασία που απαιτείται για τη διοργάνωση της Τελετής, αλλά και μετά από μια περίοδο εθνικού και βασιλικού πένθους.

Ο Βασιλιάς αναμένεται να υπογράψει μια Διακήρυξη που θα δηλώνει επίσημα την ημερομηνία της Στέψης σε μια συνεδρίαση του Privy Council (Ανώτερο Συμβούλιο) αργότερα αυτό το έτος.

Κατά τη διάρκεια της Τελετής, ο Ηγεμόνας «χρίζεται, ευλογείται και καθαγιάζεται» από τον Αρχιεπίσκοπο του Καντέρμπουρυ όπως απαιτεί η βασιλική παράδοση.

Ανταπόκριση – Λονδίνο: Ευδοξία Λυμπέρη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος