Βαρώσια: Επέκταση της οργανωμένης παραλίας από τις αρχές του ψευδοκράτους

Σε νέες προκλητικές ενέργειες προχωρά για ακόμη μία φορά το ψευδοκράτος, στην περίκλειστη περιοχή των Βαρωσίων. Ενέργειες που έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τις αποφάσεις και τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Στις εικόνες που κάνουν το γύρο του διαδικτύου διακρίνονται μπουλντόζες να εκτελούν εργασίες σε κεντρικό σημείο της περίκλειστης περιοχής των Βαρωσίων.

Πρόκειται για το σημείο μπροστά από το ξενοδοχείο «King George» και μέχρι την πολυκατοικία Ωκεανία. Εκεί έχουν μεταφερθεί και ξαπλώστρες με ομπρέλες. Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο σημείο ήταν προσβάσιμο για το κοινό, όχι όμως υπό μορφή οργανωμένης παραλίας.

Στο συγκεκριμένο σημείο βρισκόταν και το εστιατόριο «Φάληρο» το οποίο οι Τουρκοκύπριοι κατεδάφισαν πριν καιρό, αφού είχε μισογκρεμιστεί. Εικάζεται ότι πρόκειται για μια περιοχή έκτασης περίπου 600 μέτρων.

Υπενθυμίζεται ότι οι κατοχικές αρχές άνοιξαν τμήμα της περιφραγμένης πόλης της Αμμοχώστου τον Οκτώβριο του 2020. Στις 15 Νοεμβρίου της ίδιας χρονιάς ο Τούρκος Πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν είχε επισκεφθεί την παραλία της Χρυσής Ακτής, όπου επιτρέπεται η είσοδος σε όλους. Άλλες δύο παραλίες έχουν ανοίξει, η μία αρχικά μόνο για τα μέλη του κατοχικού στρατού και μετέπειτα η άλλη για πολίτες του ψευδοκράτους και της Τουρκίας μόνο.

Την ίδια ώρα ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης σε δηλώσεις του αναφέρει ότι θα αγωνιστεί για την επιστροφή της Αμμοχώστου στους νόμιμους κατοίκους της αλλά και για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού.

Ανταπόκριση: Μανιάνα Καλογεράκη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος