Βαριές καταδίκες για τους τζιχαντιστές της τρομοκρατικής επίθεσης στη Βαρκελώνη το 2017

Βαριές καταδίκες για 3 κατηγορούμενους της τρομοκρατικής επίθεσης στην Καταλονία τον Αύγουστο του 2017, όπου έχασαν τη ζωή τους 16 άτομα.

Το Εθνικό Δικαστήριο (Audiencia Nacional) της Ισπανίας στέλνει στην φυλακή τους τζιχαδιστές που προκάλεσαν το μεγαλύτερο τρομοκρατικό χτύπημα στην Ισπανία μετά την 11η Μαρτίου 2004 στην Μαδρίτη με τα εκατοντάδες θύματα.

Οι τρεις άνδρες που καταδικάστηκαν την Πέμπτη στην ουσία δεν αποτελούν τους βασικούς δράστες της επίθεσης καθώς οι πρωταγωνιστές είχαν πέσει νεκροί μετά από αστυνομική επιχείρηση της καταλανικής αστυνομίας. Το δικαστήριο καταδίκασε τον Μοχάμεντ Χούλι σε 53,5 χρόνια φυλάκισης και τον Ντράις Οουκαμπίρ σε 46 χρόνια για την συμμετοχή τους σε τρομοκρατική οργάνωση, κατοχή εκρηκτικών ουσιών και συμμετοχή σε τρομοκρατικές επιθέσεις. Ο τρίτος κατηγορούμενος, ο Σαΐντ Μπεν Λάθα, καταδικάστηκε σε οκτώ χρόνια φυλάκισης για συνεργασία με τρομοκρατική οργάνωση.

Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα της 17ης Αυγούστου 2017, ένα λευκό φορτηγό ξεκίνησε φρενήρη πορεία στην Ράμπλα της Βαρκελώνης- τον πιο εμβληματικό δρόμο της πόλης – και αφού διέσχισε απόσταση 800 μέτρων παρέσυρε στο πέρασμά του πεζούς της Ράμπλα. Το αποτέλεσμα ήταν 14 άνθρωποι να χάσουν την ζωή τους από τον οδηγό του λευκού βαν Γιούνες Αμπουγιακούμπ, ο οποίος ενώ αρχικά κατάφερε να αποδράσει τελικά εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς και σκοτώθηκε στην περιοχή Πενεδές.

Την προηγούμενη νύχτα μία δυνατή έκρηξη σε κατοικία στην περιοχή Αλκανάρ της Ταραγκόνα οδήγησε στον θάνατο δύο ακόμα μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης όπως αποκαλύφθηκε αργότερα. Η τρομοκρατική οργάνωση με βάση το Ριπόλ της Βαρκελώνης τελικά εξαρθρώθηκε και οι μόνοι επιβιώσαντες καταδικάστηκαν τελεσίδικα την Πέμπτη.

Ρεπορτάζ: Δώρα Μακρή

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος