Β.Υεμένη: Άλλοι 100 αντάρτες Χούθι νεκροί σε αεροπορικά πλήγματα

Περισσότεροι από 100 σιίτες αντάρτες Χούθι σκοτώθηκαν σε νέες αεροπορικές επιδρομές που εξαπέλυσε στην επαρχία στρατηγικής σημασίας Μαρίμπ,  η στρατιωτική συμμαχία υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας που επενέβη το 2015 στον πόλεμο στην Υεμένη. Οι εχθροπραξίες κλιμακώθηκαν τις τελευταίες ημέρες.

Ο αριθμός των νεκρών  Χούθι στον τομέα Αλ Αμπντίγια, είναι 108 αντάρτες σύμφωνα με το δελτίο Τύπου που εκδόθηκε στο Ριάντ. Τη Δευτέρα, η συμμαχία έκανε λόγο για 156 αντάρτες νεκρούς και την Τρίτη για ακόμη 134 απώλειες των ανταρτών στην ίδια περιοχή. Συνολικά, πάνω από 400 αντάρτες έχουν σκοτωθεί αυτή την εβδομάδα, πάντα σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ωστόσο ειδικός επισήμανε ότι παρά τις βαριές απώλειες που υφίστανται, οι Χούθι προελαύνουν στα πεδία.

Ο απολογισμός που ανακοινώθηκε από το Ριάντ δεν ήταν δυνατό να επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητες πηγές, σημειώνει το Γαλλικό Πρακτορείο. Οι Χούθι σπανίως ανακοινώνουν απώλειες στις τάξεις τους.

Η συμμαχία κάνει λόγο για 19 πλήγματα και 12 κατεστραμμένα οχήματα.

«Οι αντάρτες έχουν κλιμακώσει την έφοδο που εξαπέλυσαν τον Φεβρουάριο για να κυριεύσουν τη Μαρίμπ, το έσχατο κυβερνητικό οχυρό στον βορρά, που κατά τα άλλα βρίσκεται σχεδόν ολόκληρος υπό τον έλεγχο των Χούθι.

Η πλούσια σε πετρέλαιο επαρχία Μαρίμπ έχει στρατηγική γεωγραφική θέση μεταξύ της βόρειας και της νότιας Υεμένης, όπου μαίνεται από το 2014 πόλεμος μεταξύ των  ανταρτών που πρόσκεινται στο Ιράν και δυνάμεις της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης υποστηριζόμενες από το Ριάντ και τους συμμάχους του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος