Β. Πούτιν: Κατηγορεί ΗΠΑ και δυτικές χώρες για αλαζονική συμπεριφορά και για απώλεια των ηγετών τους της αίσθησης της πραγματικότητας

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν κατηγόρησε την Πέμπτη τις ΗΠΑ ότι υποδεικνύουν  αλαζονικά σε άλλες χώρες πώς να συμπεριφέρονται.

Στην ετήσια ομιλία του στο Valdai Discussion Club, η συνάντηση του οποίου πραγματοποιείται φέτος στο Σότσι, ο Βλαντιμίρ Πούτιν απευθύνθηκε στις ΗΠΑ ρητορικά λέγοντας: «Όλη την ώρα ακούμε «πρέπει», «πρέπει», «σας προειδοποιούμε σοβαρά». Ποιοι είστε? Με ποιο δικαίωμα προειδοποιείτε εσείς κάποιον; Ίσως είναι καιρός να εγκαταλείψετε την αλαζονεία σας , να σταματήσετε να συμπεριφέρεστε έτσι σε όλους».

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν είπε ότι η Ρωσία θεωρεί όλους τους πολιτισμούς ίσους και είναι έτοιμη για «εποικοδομητική συνεργασία», ενώ η Δύση, έχοντας ξεχάσει την έννοια του συμβιβασμού, θεωρεί εχθρό οποιαδήποτε χώρα της αντιτίθεται. Ως παραδείγματα αυτού, ο Ρώσος ηγέτης απαρίθμησε την Κίνα, την Ινδία και τις αραβικές χώρες.

Επίσης ο Ρώσος Πρόεδρος  δήλωσε ότι η Ευρώπη μπλοκάρει τη Ρωσία με ένα νέο σιδερένιο παραπέτασμα,  προσθέτοντας ότι οι δυτικές κυρώσεις κατά της χώρας του που επιβλήθηκαν εν μέσω της σύγκρουσης στην Ουκρανία έχουν πλήξει την ευρωπαϊκή οικονομία, ενώ οι οικονομίες των ΗΠΑ και της Ασίας έχουν γίνει πιο ανταγωνιστικές.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν είπε ότι οι δυτικοί ηγέτες έχουν χάσει την «αίσθησή της πραγματικότητας» εξαιτίας της «αποικιακής σκέψης» της κυβέρνησης στην Ουάσιγκτον. Παράλληλα, αμφισβήτησε το δικαίωμα των ΗΠΑ να παραδίδουν μαθήματα σε οποιαδήποτε άλλη χώρα.

Η μεγάλης κλίμακας εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022 πυροδότησε έναν πόλεμο που κατέστρεψε τμήματα της ανατολικής και νότιας Ουκρανίας, άφησε εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς ή τραυματίες και προκάλεσε τη μεγαλύτερη ρήξη στις σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και Δύσης από τις τελευταίες έξι δεκαετίες. Οι δυτικοί ηγέτες ισχυρίζονται ότι θέλουν να νικήσουν τη Ρωσία στα πεδία μάχης της Ουκρανίας. Η ουκρανική αντεπίθεση όμως έχει αποτύχει μέχρι στιγμής να έχει μεγάλη εδαφική επιτυχία. «Η Δύση προκάλεσε τον πόλεμο επειδή οι ΗΠΑ ήταν ένας «ηγεμόνας» που έβλεπε τον εαυτό της ως τον μοναδικό διαιτητή της αλήθειας στον πλανήτη, είπε ο ηγέτης του Κρεμλίνου».

 Πηγή: Rador.ro

Μετάφραση: Μιχαέλα Λαμπρινίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος