Β. Πούτιν: Ελπίζω σε συμφωνία για τα πυρηνικά του Ιράν «σύντομα»

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είπε την Πέμπτη, στον Ιρανό ομόλογό του Χασάν Ροχανί, ότι ελπίζει ότι μια μόνιμη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης μπορεί να επιτευχθεί σύντομα, δήλωσε εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

«Ο Πούτιν υπογράμμισε την θετική δυναμική στις συζητήσεις για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν και εξέφρασε την ελπίδα του ότι θα γίνει ο απαραίτητος συμβιβασμός στο αμέσως προσεχές μέλλον», δήλωσε ο εκπρόσωπος Ντμίτρι Πεσκόφ, προσθέτοντας πως ο Πούτιν και ο Ροχανί συζήτησαν επίσης για μια πιθανή συνεργασία εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Εξάλλου σύμφωνα με Αμερικανό αξιωματούχο αργότερα σήμερα αναμένεται να κάνει ανακοινώσεις ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι για τις διαπραγματεύσεις μεταξύ του Ιράν και της Ομάδας 5+1.

Νωρίτερα, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ στη διάρκεια συνόδου κορυφής των BRICS στη ρωσική πόλη Ούφα κάλεσε για την άρση του εμπάργκο το συντομότερο δυνατόν και την υποστήριξη των επιλογών που προτείνουν οι διαπραγματευτές του Ιράν.

Η προθεσμία για τη συμφωνία παρατάθηκε ως την Παρασκευή. Σύμφωνα με δήλωση ιρανού αξιωματούχου στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο του Ιράν Press TV, η επίτευξη της οριστικής συμφωνίας θεωρείται απίθανο να ανακοινωθεί σήμερα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ