Β. Όρμπαν για τις κυρώσεις της ΕΕ κατά της Ρωσίας: «Ενεργειακοί νάνοι εναντίον γίγαντα»

Array

Ανταπόκριση από το Βελιγράδι: Νίκος Πέλπας

Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτoρ Όρμπαν άσκησε έντονη κριτική στην Ευρωπαϊκή Ένωση για την πολιτική των κυρώσεων κατά της Ρωσίας. «Ενεργειακοί νάνοι επιβάλουν κυρώσεις σ’ έναν γίγαντα και όλοι εμείς που βρισκόμαστε δίπλα του υποφέρουμε περισσότερο», δήλωσε ο Όρμπαν από το Βελιγράδι.

Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας παρασημοφορήθηκε σήμερα από τον Σέρβο πρόεδρο Αλεξάνταρ Βούτσιτς για την συμβολή του στην ανάπτυξη των σχέσεων Σερβίας-Ουγγαρίας.

Ο Όρμπαν στην συνέντευξη Τύπου δήλωσε ότι η κυβέρνηση του έχει διαμετρικά αντίθετες απόψεις από την πολιτική που ασκεί η ΕΕ απέναντι στη Ρωσία.

«Είναι εύκολο να σχεδιάζεται η πολιτική των κυρώσεων από το Παρίσι, τις Βρυξέλλες και το Βερολίνο, αλλά εμείς είμαστε πιο κοντά στη χώρα που έχουν επιβληθεί κυρώσεις – τη Ρωσία. Όποιος είναι πιο κοντά υποφέρει περισσότερο. Δεν θα πρέπει λοιπόν να αποτελεί έκπληξη που η θέση της Ουγγαρίας απέχει πολύ από αυτή των Βρυξελλών», ανέφερε ο Όρμπαν.

Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας εξέφρασε την ανάγκη να αναθεωρήσει η ΕΕ την πολιτική των κυρώσεων υποστηρίζοντας ότι πλήττουν περισσότερο την Ευρώπη παρά την Ρωσία. Ο Βίκτωρ Όρμπαν σχολίασε επίσης και το χθεσινό ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου όπου εκτιμάτε ότι η πολιτική της ουγγρικής κυβέρνησης υπονομεύει τις ευρωπαϊκές αξίες ενώ καταγγέλλεται ως μη δημοκρατική η διακυβέρνηση Όρμπαν .

Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας χαρακτήρισε το ψήφισμα «βαρετό ανέκδοτο» τονίζοντας ότι δεν το λαμβάνει σοβαρά.

«Νομίζω ότι το ψήφισμα αυτό ανήκει στη σφαίρα των ανεκδότων, δεν γελάμε γιατί το αστείο κατάντησε να είναι βαρετό. Το κάνουν για δεύτερη ή τρίτη φορά και πλέον δεν τους υπολογίζουμε» δήλωσε ο Όρμπαν.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος