Η Βόρειος Κορέα ανακοίνωσε πως από τις 15 Αυγούστου θα καθιερώσει τη δική της ζώνη ώρας γυρίζοντας πίσω τα ρολόγια κατά 30 λεπτά, όπως ανακοίνωσε το νομοθετικό της σώμα.
Η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη με αφορμή την 70ή επέτειο της απελευθέρωσης της χώρας από την Ιαπωνία, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας επικαλούμενο το σχετικό έγγραφο από την Ανώτατη Λαϊκή Συνέλευση.
Μέχρι σήμερα, η Ιαπωνία, η Βόρειος και η Νότιος Κορέα βρίσκονται στην ίδια ζώνη ώρας, εννέα ώρες μπροστά από την ώρα Γκρίνουιτς, η οποία καθιερώθηκε την εποχή που η ενωμένη τότε Κορέα ήταν αποικία της Ιαπωνίας, από το 1910 έως το 1945.
Η Βόρεια Κορέα δεν είναι η μοναδική χώρα που αποφάσισε να αλλάξει ζώνη ώρας καθώς το 2007, η Βενεζουέλα αποφάσισε να γυρίσει πίσω τα ρολόγια.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος