Β. Κορέα: Σε ελιγμούς πραγματικού πολέμου εκπαιδεύει τον στρατό ο Κιμ Γιονγκ Ουν

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν διέταξε τον στρατό του να εντείνει τους στρατιωτικούς ελιγμούς για έναν «πραγματικό πόλεμο» κατά τη διάρκεια άσκησης εκτόξευσης πυραύλων στην οποία ήταν παρούσα και η κόρη του, μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων KCNA , σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η Βόρεια Κορέα πρέπει «να εντείνει τακτικά διάφορες ασκήσεις προσομοίωσης πραγματικού πολέμου με διάφορους τρόπους και σε διάφορες καταστάσεις», δήλωσε ο Κιμ Γιονγκ Ουν.

Επιπλέον, ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, ο οποίος επέβλεψε μια νέα στρατιωτική άσκηση, διέταξε τους στρατιώτες να προετοιμαστούν για «δύο στρατηγικές αποστολές: πρώτον, να αποτρέψουν τον πόλεμο και δεύτερον, να ξεκινήσουν τον πόλεμο».

Πλάνα που έδωσε το  KCNA έδειξαν την ταυτόχρονη εκτόξευση έξι πυραύλων από τη μονάδα Hwasong, εκπαιδευμένων για “αποστολές κρούσης”, ανέφερε το πρακτορείο, προσθέτοντας ότι η μονάδα “εκτόξευσε μια σειρά από πυραύλους προς τη Δυτική Θάλασσα” (Κίτρινη Θάλασσα).

Β. Κορέα: Σε ελιγμούς πραγματικού πολέμου εκπαιδεύει τον στρατό ο Κιμ Γιονγκ Ουν

Μια μέρα νωρίτερα, ο στρατός της Νότιας Κορέας ανακοίνωσε ότι εντόπισε έναν βαλλιστικό πύραυλο μικρού βεληνεκούς που εκτοξεύτηκε στη θάλασσα στα ανοιχτά της δυτικής ακτής της, ο οποίος εκτοξεύτηκε από το λιμάνι της πόλης Nampo, νότια της Πιονγκγιάνγκ.

Η στρατιωτική άσκηση πραγματοποιείται καθώς η Σεούλ και η Ουάσιγκτον ετοιμάζονται τη Δευτέρα για τις μεγαλύτερες κοινές στρατιωτικές ασκήσεις τους εδώ και πέντε χρόνια.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η Βόρεια Κορέα κατηγόρησε τις Ηνωμένες Πολιτείες για «σκόπιμη» πυροδότηση εντάσεων και η Kim Yo Jong, η αδερφή του Kim Jong Un, του δεύτερου ισχυρότερου προσώπου της χώρας, προειδοποίησε ότι εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες αναχαιτίσουν μια από τις δοκιμές με τους πυραύλους της Pyongyang, αυτό θα θεωρηθεί ως «κήρυξη πολέμου».

Οι σχέσεις μεταξύ Πιονγκγιάνγκ και Σεούλ βρίσκονται στο χαμηλότερο επίπεδο εδώ και αρκετά χρόνια, με τις συνομιλίες να μπλοκάρονται.

Κατά τη διάρκεια αυτής της στρατιωτικής εκπαίδευσης, ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας εμφανίστηκε συνοδευόμενος από την κόρη του Ju Ae, η οποία θεωρείται από ορισμένους αναλυτές ως η μελλοντική κληρονόμος του καθεστώτος.

Η πρόσφατη εμφάνισή της δίπλα στον πατέρα της σε μια μεγάλη στρατιωτική παρέλαση τον περασμένο μήνα για τον εορτασμό της 75ης επετείου από την ίδρυση του στρατού της χώρας έχει ήδη αναζωπυρώσει εικασίες για μελλοντική μεταφορά δυναστικής εξουσίας στη Βόρεια Κορέα.

«Φαίνεται ότι η παρουσία του Ju Ae σε μεγάλα γεγονότα που σχετίζονται με την πυρηνική ανάπτυξη του Βορρά και τους πυραύλους του -που η Πιονγκγιάνγκ θεωρεί ότι είναι ζωτικής σημασίας για τις μελλοντικές γενιές της χώρας- έχει γίνει ο κανόνας», είπε στο AFP ο Yang Moo-jin  πρόεδρος του Πανεπιστημίου Βορειοκορεατικών Σπουδών στη Σεούλ.

Η Βόρεια Κορέα υποστηρίζει εδώ και καιρό ότι τα πυραυλικά και πυρηνικά της προγράμματα στοχεύουν στην αυτοάμυνα. Η Πιονγκγιάνγκ καταδίκασε επίσης τις πρόσφατες κοινές ασκήσεις της Σεούλ και της Ουάσιγκτον, θεωρώντας γενικές δοκιμές  για εισβολή στο έδαφος της Βόρειας Κορέας.

Η αεροπορία της Βόρειας Κορέας είναι ο πιο αδύναμος κρίκος στον στρατιωτικό μηχανισμό της χώρας, λένε ειδικοί, οι οποίοι εκτιμούν ότι οι ασκήσεις της Πιονγκγιάνγκ την Πέμπτη είναι απόδειξη ότι το καθεστώς προσπαθεί να καλύψει αυτό το κενό.

«Οι τελευταίοι ελιγμοί της Βόρειας Κορέας, όπως πολλοί από τους προηγούμενους, στοχεύουν στην αποτροπή της απογείωσης πολεμικών αεροσκαφών της Νότιας Κορέας», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο αποστάτης Αν Τσαν-ιλ, διευθυντής του Παγκόσμιου Ινστιτούτου Βορειοκορεατικών Σπουδών.

Πηγή : agerpres.ro

Μετάφραση: Μιχαέλα Λαμπρινίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος