Β. Κορέα : Εντολή Κιμ Γιονγκ Ουν για αύξηση της παραγωγής τροφίμων «χωρίς αποτυχία»

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν έδωσε εντολή στους αγρότες να αυξήσουν την παραγωγή τροφίμων, ανέφεραν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης την Πέμπτη, εν μέσω της επισιτιστικής κρίσης που αντιμετωπίζει η χώρα.

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν έδωσε εντολή στους αγρότες να αυξήσουν την παραγωγή τροφίμων, ανέφεραν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης την Πέμπτη, εν μέσω της επισιτιστικής κρίσης που αντιμετωπίζει η χώρα.

Ο Κιμ προέτρεψε τους αγρότες να επικεντρωθούν στην αύξηση της παραγωγής σιτηρών και να επιτύχουν τους ετήσιους στόχους “χωρίς αποτυχία”, με αφορμή μια συνάντηση του Κορεατικού Εργατικού Κόμματος.

Η κυβέρνηση της Pyongyang  θεωρεί την αγροτική ανάπτυξη ζήτημα «στρατηγικής» σημασίας, τόνισε ο Κιμ Γιονγκ Ουν. «Για να επιτευχθούν οι μεγάλοι μακροπρόθεσμοι στόχοι της αγροτικής ανάπτυξης, είναι απαραίτητο να ενισχυθεί αποφασιστικά η καθοδήγηση του κόμματος στον αγροτικό τομέα και να βελτιωθεί η δραστηριότητα του κόμματος στο αγροτικό περιβάλλον», εξήγησε ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας. Επέμεινε ότι πρέπει να δοθεί προσοχή στην «υπέρβαση των ανισορροπιών στις γεωργικές κατευθυντήριες γραμμές» και στην «αύξηση της απόδοσης ανά εκτάριο σε όλες τις γεωργικές εκμεταλλεύσεις», ανέφερε το KCNA, το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας.

Η Βόρεια Κορέα, απομονωμένη διεθνώς λόγω του προγράμματος πυρηνικών της όπλων, εξαρτάται από καιρό από την ξένη επισιτιστική βοήθεια, τόσο ως αποτέλεσμα φυσικών καταστροφών όσο και ως αποτέλεσμα της δικής της κακής διαχείρισης. Επιπλέον, η χώρα επλήγη σκληρά από την πανδημία του κορoνοϊού, η οποία αύξησε την απομόνωσή της.

Το Υπουργείο Ενοποίησης της Νότιας Κορέας σημείωσε στα τέλη Φεβρουαρίου ότι υπήρχαν επίσης λιμοκτονίες στη Βόρεια Κορέα. Ο Κιμ Γιονγκ Ουν αναφέρθηκε σε αυτές τις δυσκολίες ήδη από το 2021, λέγοντας τότε ότι η κατάσταση των τροφίμων στη χώρα έχει γίνει «τεταμένη» και προειδοποιεί τον πληθυσμό να προετοιμαστεί για «το χειρότερο». Σύμφωνα με το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα του ΟΗΕ, περίπου 10,7 εκατομμύρια Βορειοκορεάτες υποφέρουν από υποσιτισμό, σε έναν συνολικό πληθυσμό 25,9 εκατομμυρίων.

Πηγή : digi24.ro, AFP, dpa

Μετάφραση: Μιχαέλα Λαμπρινίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος