UNICEF: Ένα στα οκτώ μωρά γεννήθηκε σε εμπόλεμη ζώνη το 2015

Κατά περισσότερα από 125.000 φέτος (σε 16,6 εκατομμύρια) σε σχέση με πέρυσι, αυξήθηκε ο αριθμός των μωρών που γεννήθηκαν σε εμπόλεμες ζώνες, σύμφωνα με ανακοίνωση της UNICEF. Ο αριθμός αυτός αναλογεί σε μία στις οκτώ γεννήσεις παγκοσμίως το 2015. “Μπορεί να υπάρχει χειρότερη αρχή για μια ζωή;”, διερωτήθηκε ο διευθυντής της UNICEF Άντονι Λέικ.

“Ένα από αυτά τα βρέφη είναι ο Ντιλγκές, ο γιος της 19χρονης Ναχίντ, που είναι πρόσφυγας”, δήλωσε ο εργαζόμενος στην UNICEF Κρίστοφερ Τάιντι στο Thomson Reuters Foundation. “Η νεαρή μητέρα, την οποία χώρισε ο πόλεμος από τους γονείς της, ταξίδεψε μόνη της μαζί με τον ηλικίας 7 μηνών γιο της και έφτασε στην Τουρκία”, πρόσθεσε.

Όπως επισημαίνει η UNICEF, τα παιδιά που γεννιούνται σε περιοχές στις οποίες γίνεται πόλεμος μπορεί να μην έχουν μια υγιή συναισθηματική και διανοητική ανάπτυξη και έχουν περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν προτού να συμπληρώσουν το πέμπτο έτος της ηλικίας τους απ’ ό,τι τα παιδιά που γεννιούνται σε περιοχές στις οποίες υπάρχει ειρήνη. Για το επόμενο έτος, η αύξηση του αριθμού των παιδιών που γεννιούνται σε εμπόλεμες ζώνες προβλέπεται να φτάσει σε 16,7 εκατομμύρια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος