Θα συνεχίσουν, Ιταλία και Γαλλία, να υποστηρίζουν την Ουκρανία στις προσπάθειες που καταβάλλει στον πόλεμό της κατά της ρωσικής εισβολής, δήλωσε σήμερα η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι κατά τη διάρκεια επίσκεψής της στο Παρίσι.
“Δεν υπάρχει αμφιβολία για το γεγονός ότι η Ιταλία και η Γαλλία θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν τον ουκρανικό σκοπό για όσο καιρό χρειαστεί”, δήλωσε η Μελόνι ενόψει της συνάντησής της με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν.
Υπογραμμίζοντας τη γαλλοϊταλική δέσμευση, η Μελόνι δήλωσε ότι το σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας SAMP/T-MAMBA για το οποίο οι δύο χώρες εργάζονταν επί μήνες είναι λειτουργικό τώρα στο πεδίο των μαχών στην Ουκρανία.
Η Μελόνι δήλωσε επίσης ότι το Παρίσι και η Ρώμη συμφωνούν στην ανάγκη η Ευρωπαϊκή Ένωση να εργαστεί “ρεαλιστικά, σοβαρά” για να βοηθήσει την Τυνησία, μια χώρα που έχει γνωρίσει τους τελευταίους μήνες μια έξοδο των μεταναστών προς την Ευρώπη.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος