Τζώρτζια Μελόνι: Η συμφωνία με την Αλβανία για τους μετανάστες λαμβάνεται ως παράδειγμα από άλλες χώρες

H Ιταλίδα πρωθυπουργός, Τζόρτζια Μελόνι δήλωσε ότι η συμφωνία με την Αλβανία για τους μετανάστες λαμβάνεται ως παράδειγμα, σύμφωνα με το rainews.it.

«Η μεγαλύτερη ικανοποίηση προέρχεται από τη συμφωνία με την Αλβανία, να διαχειριστεί εκεί ένα μέρος των παράνομων μεταναστών που θέλουν να φτάσουν στην Ιταλία», είπε η Μελόνι.

«Όταν το ανακοινώσαμε, πολλοί φώναξαν για σκάνδαλο και παραβίαση του κράτους δικαίου, για φασιστική και ρατσιστική κυβέρνηση. Ευτυχώς, πριν λίγες μέρες 15 από τα 27 ευρωπαϊκά κράτη, δηλαδή τα περισσότερα κράτη μέλη της ΕΕ, υπέγραψαν επιστολή με την οποία συμβουλεύουν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μεταξύ άλλων, να λάβει ως πρότυπο τη συμφωνία μεταξύ Ιταλίας και Αλβανίας για τους μετανάστες», τόνισε η πρωθυπουργός της Ιταλίας.

«Ευτυχώς, πρόσφατα συνολικά 15 από τα 27 ευρωπαϊκά κράτη, δηλαδή τα περισσότερα κράτη μέλη της ΕΕ, υπέγραψαν επιστολή με την οποία συμβουλεύουν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μεταξύ άλλων, να λάβει ως πρότυπο τη συμφωνία μεταξύ Ιταλίας και Αλβανίας για τους μετανάστες.

Επίσης πρόσθεσε, «με όλο τον σεβασμό προς την εγχώρια αριστερά και τις προσπάθειές της να αποτρέψει οποιαδήποτε απάντηση στην παράνομη μετανάστευση, η Ιταλία πρωτοπορεί στο ζήτημα της μετανάστευσης».

Παρά την προπαγάνδα του Δημοκρατικού Κόμματος, που χρησιμοποιεί τη συμφωνία Ιταλίας-Αλβανίας, με fake news, για να στηρίξει την προεκλογική εκστρατεία στο πλαίσιο των ευρωεκλογών, η κυβέρνηση προχωρά στην υλοποίηση του σχεδίου που εκπονήθηκε από Μελόνι και Ράμα, το οποίο προβλέπει τη δημιουργία δύο κέντρων προσωρινής κράτησης στο αλβανικό έδαφος για συνοριακές διαδικασίες ή τον επαναπατρισμό μεταναστών, σύμφωνα με το ilgiornale.it.

«Στην επιστολή αναφέρεται κυριολεκτικά ότι πρέπει να φτιάξουμε μοντέλα όπως αυτά του πρωτοκόλλου μεταξύ Ιταλίας και Αλβανίας. Εν ολίγοις, με όλο τον σεβασμό στην εγχώρια αριστερά και τις προσπάθειες της να αποτύχουν οι πρωτοβουλίες μας για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, η Ιταλία θριαμβεύει δίνοντας ένα μάθημα σε όλες τις άλλες χώρες» , υπογράμμιζε η Μελόνι.

Πηγή: ATSH

Μετάφραση: Σταυρούλα  Ευαγγέλου 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος