Τζόρτζια Μελόνι: H Shoah αντιπροσωπεύει την άβυσσο της ανθρωπότητας

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Την σκέψη της για την Διεθνή Ημέρα Μνήμης για τα Θύματα του Ολοκαυτώματος (Shoah) μοιράστηκε η Ιταλίδα Πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι μέσω Δελτίο Τύπου της Ιταλικής Κυβέρνησης.

“Στις 27 Ιανουαρίου πριν από 78 χρόνια, όταν γκρεμίστηκαν οι πύλες του Άουσβιτς, ο κόσμος είδε με τα ίδια του τα μάτια τη φρίκη της Shoah, το σκόπιμο σχέδιο των Ναζί να διώξουν και να εξοντώσουν τον εβραϊκό λαό” είπε η Μελόνι.

“Σήμερα, η Ιταλία αποτίνει φόρο τιμής στα θύματα, σφίγγεται γύρω από τους αγαπημένους τους, τιμά το θάρρος όλων των δικαίων που διακινδύνευσαν ή έχασαν τη ζωή τους για να σώσουν άλλους, και υποκλίνεται στους επιζώντες για την ακούραστη υπηρεσία μαρτυρίας που επιτελούν”.

“Η Shoah αντιπροσωπεύει την άβυσσο της ανθρωπότητας” συνεχίζει το μήνυμα της Μελόνι. “Ένα κακό που επίσης άγγιξε βαθιά το έθνος μας με το αίσχος των φυλετικών νόμων του 1938. Είναι καθήκον μας να διασφαλίσουμε ότι η μνήμη αυτών των γεγονότων και των όσων συνέβησαν δεν θα περιοριστεί σε μια απλή άσκηση ύφους”.
Μάλιστα, επικαλούμενη άρθρο του Ferruccio De Bortoli στην εφημερίδα
Corriere della Sera, η Ιταλίδα πρωθυπουργός τόνισε πως “η μνήμη είναι σαν έναν κήπο. Θέλει φροντίδα. Διαφορετικά θα γεμίσει με ζιζάνια. Και τα λουλούδια των δικαίων θα εξαφανιστούν, καταβροχθισμένα”.

“Αυτή ακριβώς είναι η πρόκληση που αντιμετωπίζουμε όλοι μας – θεσμοί, κοινωνία των πολιτών, εκπαιδευτικοί οργανισμοί, όργανα ενημέρωσης και μέσα μαζικής ενημέρωσης: να καλλιεργούμε καθημερινά τη δέσμευσή μας στη μνήμη, να την ευαισθητοποιούμε στις νεότερες γενιές και να εντείνουμε την προσπάθεια καταπολέμησης του αντισημιτισμού σε κάθε μορφή εκδήλωσής του” καταλήγει η Τζόρτζια Μελόνι.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος