Τζόρτζια Μελόνι: Απαράδεκτη Γαλλική απειλή παρέμβασης

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Σε ανάρτησή της στο Facebook, η ηγέτιδα των Αδελφών της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι, προέβη πριν από λίγο σε απάντηση στις δηλώσεις της Γαλλίδας Υπουργού Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Laurence Boone.

Όπως μεταδίδει η La Repubblica, και όπως επαναλαμβάνει αυτολεξεί η Μελόνι, σε συνέντευξή της στην Ιταλική εφημερίδα η Γαλλίδα Υπουργός φέρεται να δήλωσε: “Θέλουμε να συνεργαστούμε με τη Ρώμη, αλλά θα είμαστε σε εγρήγορση όσον αφορά τον σεβασμό των δικαιωμάτων και των ελευθεριών” και “θα είμαστε πολύ προσεκτικοί στον σεβασμό των αξιών και των κανόνων του Κράτους Δικαίου”.

Σύμφωνα με την Μελόνι, αυτές οι δηλώσεις “επαναλαμβάνουν το ολίσθημα που ήδη έκανε πριν από λίγες ημέρες η Γαλλίδα πρωθυπουργός Élisabeth Borne”.
“Θέλω να ελπίζω πως, όπως συμβαίνει συχνά, ο αριστερός Τύπος (η Ιταλική εφημερίδα La Repubblica, στην προκειμένη περίπτωση) έχει διαστρεβλώσει τις πραγματικές δηλώσεις ξένων κυβερνητικών αξιωματούχων, και ευελπιστώ η Γαλλική Κυβέρνηση να διαψεύσει αμέσως αυτά τα λόγια, τα οποία μοιάζουν πάρα πολύ με απαράδεκτη απειλή παρέμβασης εναντίον ενός κυρίαρχου κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης” τόνισε η ηγέτιδα των Αδελφών της Ιταλίας.

Η Τζόρτζια Μελόνι ολοκλήρωσε την ανάρτησή της δηλώνοντας πως “η εποχή των Κυβερνήσεων υπό την ηγεσία του Δημοκρατικού Κόμματος (Ιταλική Κεντροαριστερά) που ζητούσαν προστασία στο εξωτερικό έχει τελειώσει, νομίζω ότι είναι σαφές σε όλους, στην Ιταλία και στην Ευρώπη”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος