Τζόρτζια Μελόνι: Ανωμαλία του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας το γεγονός πως δεν έχει χρησιμοποιηθεί παρά τις οικονομικές δυσκολίες

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Πριν από λίγο η Ιταλική Κυβέρνηση ανακοίνωσε με δελτίο Τύπου πως η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι, μαζί με τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Τζιανκάρλο Τζορτζέτι, συναντήθηκαν σήμερα στο Palazzo Chigi με τον γενικό διευθυντή του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, Pierre Gramegna, και τον Γενικό Γραμματέα, Nicola Giammarioli.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, την οποία είχε προαναγγείλει η Ιταλίδα πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στο τέλος του έτους “η κ. Μελόνι επανέλαβε τη θέση της και τόνισε την ανωμαλία ενός οικονομικο-χρηματοπιστωτικού μέσου το οποίο, παρά το γεγονός ότι διαθέτει σημαντικούς πόρους, δεν έχει χρησιμοποιηθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα από τα κράτη μέλη παρά τη δύσκολη οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκονται”.

Μια κατάσταση η οποία “κατά τη γνώμη πολλών και δεδομένων των διαφόρων κρίσιμων ζητημάτων που παραμένουν, δεν φαίνεται να προορίζεται να αλλάξει μετά τη μεταρρύθμιση του ΕΜΣ”.

Τέλος, η Ιταλίδα πρωθυπουργός εξέφρασε την ελπίδα “ότι ο Διευθυντής Gramegna, κατά την πρώτη επίσημη συνάντησή του με αρχηγό κυβέρνησης κράτους μέλους, θα μπορέσει, μαζί με τα άλλα κράτη μέλη του ΕΜΣ, να επαληθεύσει πιθανά διορθωτικά μέτρα με στόχο να καταστεί ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας ένα μέσο που θα μπορεί πραγματικά να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των διαφόρων οικονομιών”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος