Τζόνσον στην τηλεδιάσκεψη ηγετών για την Ουκρανία: «Φοβάμαι για την ασφάλεια της Ευρώπης»

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον μίλησε με τους ηγέτες των ΗΠΑ, της Ιταλίας, της Πολωνίας, της Ρουμανίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας, του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του ΝΑΤΟ το βράδυ της Παρασκευής.

Ο Μπόρις Τζόνσον είπε ότι «φοβάται για την ασφάλεια της Ευρώπης υπό τις παρούσες συνθήκες» και υπογράμμισε ότι θα πρέπει να καταστεί σαφές ότι η Ρωσία θα υποφέρει βαριές οικονομικές κυρώσεις εάν εισβάλει στην Ουκρανία.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Ντάουνινγκ Στριτ:

«Ο Πρωθυπουργός πραγματοποίησε εικονική συνάντηση με τους ηγέτες των ΗΠΑ, της Ιταλίας, της Πολωνίας, της Ρουμανίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας, του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του ΝΑΤΟ για να συζητήσουν την κατάσταση στην Ουκρανία σήμερα το απόγευμα.

Ο Πρωθυπουργός είπε στην ομάδα ότι φοβάται για την ασφάλεια της Ευρώπης υπό τις παρούσες συνθήκες.

Υπογράμμισε την ανάγκη στους Συμμάχους του ΝΑΤΟ να καταστήσουν απολύτως σαφές ότι θα υπάρξει ένα βαρύ πακέτο οικονομικών κυρώσεων έτοιμο για εφαρμογή, εάν η Ρωσία λάβει την καταστροφική απόφαση να εισβάλει στην Ουκρανία.

Ο Πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι ο Πρόεδρος Πούτιν έπρεπε να καταλάβει ότι θα υπάρξουν αυστηρές κυρώσεις που θα ήταν εξαιρετικά επιζήμιες για την οικονομία της Ρωσίας και ότι οι Σύμμαχοι πρέπει να συνεχίσουν τις προσπάθειες για την ενίσχυση και την υποστήριξη των ανατολικών συνόρων του ΝΑΤΟ. Προέτρεψε τους ηγέτες να συνεργαστούν για να παράσχουν οικονομική και αμυντική υποστήριξη στην Ουκρανία.

Οι ηγέτες συμφώνησαν ότι εάν ο Πρόεδρος Πούτιν αποκλιμακώσει τις ενέργειες του, υπήρχε άλλος δρόμος προς τα εμπρός και δεσμεύτηκαν να διπλασιάσουν τις διπλωματικές προσπάθειες τις επόμενες ημέρες».

Ανταπόκριση από το Λονδίνο: Ευδοξία Λυμπέρη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος