Τζόνι Ντεπ: Πόσα χρήματα θα πάρει τελικά ο ηθοποιός – Στην αντεπίθεση περνάει η Άμπερ Χερντ

Μία δίκη σκέτο σίριαλ ανάμεσα στον Τζόνι Ντεπ και την Άμπερ Χερντ έλαβε τέλος χθες Τετάρτη (1/6) με τον ηθοποιό να δικαιώνεται και την Άμπερ Χερντ να του πληρώνει αποζημίωση 8,35 εκατ. δολάρια. Η δίκη του ζευγαριού απασχολεί σχεδόν όλο τον πλανήτη καθώς 6 εβδομάδες μετά την έναρξή της οι ένορκοι κατέληξαν στο ότι ο αμερικανός ηθοποιός έπεσε θύμα συκοφαντικής δυσφήμισης υποχρεώνοντας την πρώην σύζυγό του να του καταβάλει το ποσό των 8 εκατομμυρίων δολαρίων.

Όλα ξεκίνησαν με τη μήνυση του Τζόνι Ντεπ σε βάρος της Άμπερ Χερντ για συκοφαντική δυσφήμιση με αφορμή ένα άρθρο της στη Washington Post το 2018 που χωρίς να τον κατονομάζει τον κατηγορούσε για ενδοοικογενειακή βία κατά τη διάρκεια της συμβίωσής τους. Το δικαστήριο έκρινε ότι η Χερντ είπε ψέματα και έτσι επιδίκασε αποζημίωση στον διάσημο ηθοποιό.

Τώρα η Άμπερ Χερντ φαίνεται έτοιμη να περάσει στην αντεπίθεση μετά την δικαστική ήττα της. Σύμφωνα με εκπρόσωπό της που μίλησε στην Huffington Post η Άμπερ Χερντ ετοιμάζεται να προχωρήσει σε υποβολή έφεσης κατά της ομόφωνης απόφασης των ενόρκων υπέρ του Τζόνι Ντεπ.

Η απόφαση του δικαστηρίου

Τζόνι Ντεπ: Πόσα χρήματα θα πάρει τελικά ο ηθοποιός – Στην αντεπίθεση περνάει η Άμπερ Χερντ
(AP Photo/Craig Hudson)

Σημειώνεται ότι η Άμπερ Χερντ βάσει της απόφασης του δικαστηρίου πρέπει να καταβάλει ένα ποσό της τάξης των 8, 35 εκατομμυρίων δολαρίων στον αντίδικο πρώην σύζυγό της.

Παρά το γεγονός ότι οι ένορκοι επιδίκασαν στον Ντεπ 15 εκατομμύρια δολάρια, ο δικαστής μείωσε την ποινική αποζημίωση των 5 εκατομμυρίων δολαρίων στο ανώτατο όριο των 350.000 δολαρίων της Βιρτζίνια, μειώνοντας το συνολικό ποσό της αποζημίωσης που θα λάβει ο Ντεπ σε 10.350.000 δολάρια. Παράλληλα εκείνη κέρδισε μια από τις αιτιάσεις της και αποζημίωση 2 εκατομμυρίων δολαρίων με την οποία υποστήριζε ότι δυσφημίστηκε από εκπρόσωπο του Ντεπ που χαρακτήρισε «απόλυτη απάτη» τις θέσεις που εξέφρασε στο περιβόητο άρθρο της. Ετσι, ο Ντεπ θα λάβει τελική αποζημίωση 8,35 εκατομμυρίων δολαρίων.

Απογοητευμένη η Άμπερ Χερντ – Δικαιωμένος ο Τζόνι Ντεπ

Τζόνι Ντεπ: Πόσα χρήματα θα πάρει τελικά ο ηθοποιός – Στην αντεπίθεση περνάει η Άμπερ Χερντ
(AP Photo/Craig Hudson)

Στην πρώτη της αντίδραση μετά το άκουσμα της απόφασης, η Άμπερ Χερντ δήλωσε απογοητευμένη.

«Η απογοήτευση που νιώθω σήμερα είναι πάνω από τα λόγια. Είμαι συντετριμμένη για το γεγονός ότι το βουνό των αποδείξεων που παρουσίασα δεν αποδείχθηκε αρκετό να πολεμήσει την δυσανάλογη δύναμη, την επιρροή και την ισχύ του πρώην συζύγου μου» έγραψε η 36χρονη ηθοποιός και συμπλήρωσε:

https://twitter.com/realamberheard/status/1532083776741842945

«Είμαι ακόμα πιο απογοητευμένη με το τι σημαίνει αυτή η απόφαση για τις υπόλοιπες γυναίκες. Είναι ένα πισωγύρισμα. Επιστρέφει το ρολόι πίσω στην εποχή κατά την οποία όταν μια γυναίκα μιλούσε θα μπορούσε να εξευτελιστεί δημόσια. Υπονομεύει την ιδέα ότι η βία κατά των γυναικών πρέπει να λαμβάνεται σοβαρά».

Αντίθετα ο Τζόνι Ντεπ εμφανίστηκε χαρούμενος και ανακουφισμένος όπως προκύπτει από την ανακοίνωση που εξέδωσε ο εκπρόσωπός του.

«Η απόφασή μου να κυνηγήσω την υπόθεση αυτή γνωρίζοντας πολύ καλά το ύψος των δικαστικών εμποδίων που θα αντιμετώπιζα και την μετατροπή σε θέαμα της προσωπικής μου ζωής, έγινε μετά από ενδελεχή σκέψη. Από την αρχή ο στόχος μου με την δίκη αυτή ήταν να αποκαλύψω την αλήθεια ανεξαρτήτως του αποτελέσματός της. Το να πω την αλήθεια ήταν κάτι που όφειλα στα παιδιά μου και σε όλους όσοι έμειναν βράχοι δίπλα μου για να με στηρίξουν. Είμαι ήρεμος γνωρίζοντας ότι τελικά τα κατάφερα» αναφέρεται στην ανακοίνωση του Τζόνι Ντεπ η οποία συνεχίζει:

«Ελπίζω ότι η αποστολή μου να ειπωθεί η αλήθεια θα βοηθήσει και άλλους, άνδρες και γυναίκες, που έχουν βρεθεί σε ίδια με την δική μου θέση και πως όλοι όσοι τους υποστηρίζουν δεν θα τους εγκαταλείψουν. Ελπίζω επίσης ότι θα επιστρέψουμε στην αρχή αθώος μέχρι αποδείξεως του εναντίου τόσο στα δικαστήρια όσο και στα μέσα ενημέρωσης».

Ο Τζόνι Ντεπ υπέγραψε την ανακοίνωση μετά την απόφαση του δικαστηρίου με τη φράση στα λατινικά «Veritas numquam perit» δηλαδή «η Αλήθεια ποτέ δεν χάνει».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος