Τζον Λι: Ο ηγέτης του Χονγκ Κονγκ θετικός στον νέο κορονοϊό μετά τη σύνοδο της APEC

Array

Ο επικεφαλής της κυβέρνησης του Χονγκ Κονγκ, ο Τζον Λι, επιβεβαιώθηκε πως έχει μολυνθεί από τον νέο κορονοϊό μετά την επιστροφή του από τη σύνοδο της Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού (APEC), όπου συνάντησε τον κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ και ηγέτες άλλων κρατών.

Στο παγκόσμιο χρηματοοικονομικό κέντρο επιβάλλονται πλέον λιγότερα περιοριστικά μέτρα από ό,τι στην υπόλοιπη Κίνα, αλλά συνεχίζει να μην αντιμετωπίζει την COVID-19 ως ενδημική, όπως οι περισσότερες άλλες κυβερνήσεις στον κόσμο. Αυτό αποθαρρύνει τουρίστες και επιχειρηματίες να ταξιδεύουν εκεί.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε πως ο κ. Λι θα τεθεί σε καραντίνα, αφού διαπιστώθηκε πως έχει μολυνθεί από τον SARS-CoV-2 με τεστ PCR στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ την περασμένη νύχτα.

Διευκρίνισε ότι θα «εργάζεται από το σπίτι και θα συμμετέχει σε συσκέψεις μέσω βιντεοσυνδιάσκεψης όταν απαιτείται». Σημείωσε εξάλλου πως ο κ. Λι έκανε τεστ αντιγόνων καθημερινά κατά τη διάρκεια του τετραήμερου ταξιδιού του και όλα είχαν αρνητικό αποτέλεσμα.

Οι αρχές του Χονγκ Κονγκ απαιτούν οι ταξιδιώτες να υποβάλλονται σε τεστ στο αεροδρόμιο με την άφιξή τους. Όσοι διαπιστώνεται πως έχουν μολυνθεί από τον νέο κορονοϊό τίθενται σε απομόνωση. Στους υπόλοιπους απευθύνεται γενικά σύσταση να αποφεύγουν τα μπαρ και άλλους χώρες όπου συγκεντρώνεται κόσμος για τρεις ημέρες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος