Θα απαντήσουμε αν η Ρωσία χρησιμοποιήσει χημικά, λέει ο Αμερικανός πρόεδρος

Ο Πούτιν πόνταρε στον διχασμό του ΝΑΤΟ, αλλά βλέπει ακριβώς το αντίθετο, τόνισε ο Αμερικανός Πρόεδρος από τις Βρυξέλλες. Το σημαντικότερο είναι να μείνουμε ενωμένοι υπογράμμισε και «ο κόσμος να εστιάζει στο τι τέρας είναι αυτός ο άνθρωπος».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο χρήσης χημικών όπλων από τη Ρωσία, για το αν ο ίδιος έχει πληροφορίες για τέτοιες επιθέσεις και τον τρόπο απόκρισης του ΝΑΤΟ αν συμβεί κάτι τέτοιο ο Τζο Μπάιντεν απάντησε: «Ξέρετε προφανώς ότι δεν μπορώ να σας δώσω στοιχεία που να προέρχονται από τέτοιες πληροφορίες. Αυτό που θα πω είναι ότι φυσικά και θα αποκριθούμε, η φύση θα καθοριστεί και από το είδος της χρήσης».

Ο Tζο Μπάιντεν ανακοίνωσε τη διάθεση ενός δισ. δολαρίων για ανθρωπιστική βοήθεια στην Ουκρανία. Ακόμα μίλησε για ένα σύστημα παρακολούθησης των κυρώσεων ενώ σε ό,τι αφορά το θέμα της επισιτιστικής κρίσης είπε ότι Καναδάς και ΗΠΑ θα προσπαθήσουν να καλύψουν κενά.

Σχετικά με τη στάση της Κίνας είπε ότι συζήτησε με τον πρόεδρο της χώρας και του κατέστησε σαφές ότι αν βοηθήσει τη Ρωσία θα υπάρξει αντίκτυπος. Όπως είπε, επεσήμανε στον Κινέζο πρόεδρο τις επιχειρήσεις που εγκατέλειψαν τη Ρωσία.

«Νομίζω ότι η Κίνα κατανοεί ότι το οικονομικό της μέλλον εξαρτάται πολύ περισσότερο από τη σχέση της με τη Δύση παρά με τη Ρωσία. Και ελπίζω ότι δεν θα δεσμευτεί» για να βοηθήσει τη Μόσχα να χαλαρώσει τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν μετά την εισβολή στην Ουκρανία, είπε ο Μπάιντεν από τις Βρυξέλλες.

Συμπλήρωσε ότι πιστεύει ότι η Ρωσία πρέπει να αποβληθεί από την Ομάδα των Είκοσι (G20) και το θέμα τέθηκε κατά τη διάρκεια των συναντήσεών του που είχε σήμερα με τους ηγέτες άλλων χωρών και οργανισμών στις Βρυξέλλες.

Ο Μπάιντεν είπε επίσης ότι εάν χώρες όπως η Ινδονησία και άλλες δεν συμφωνούν με την απομάκρυνση της Ρωσίας, τότε κατά την άποψή του θα πρέπει να επιτραπεί στην Ουκρανία να παραστεί στις συναντήσεις.

Σχετικό Άρθρο: Ζελένσκι: «Πραγματικός ο κίνδυνος» της χρήσης χημικών όπλων στην Ουκρανία

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος