“Το να μιλάμε για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας σημαίνει να ποντάρουμε στη νίκη και το τέλος της σύγκρουσης και είμαι σίγουρη ότι το μέλλον της Ουκρανίας θα είναι ειρηνικό, με ευημερία και όλο και πιο ευρωπαϊκό” δήλωσε η πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι κατά τη διάρκεια της διμερούς διάσκεψης για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας.
Με αφορμή το γεγονός πως το 2024 η Ιταλία προεδρεύει της G7, η Ιταλίδα πρωθυπουργός υπογράμμισε πως “η Ιταλία θα συνεχίσει να διαδραματίζει πλήρως τον ρόλο της στη στήριξη της Ουκρανίας σε πολιτικό, στρατιωτικό και ανθρωπιστικό επίπεδο, καθώς και στην ανοικοδόμηση ορισμένων στρατηγικών υποδομών στις απελευθερωμένες περιοχές, και θα είμαστε έτοιμοι για το αύριο”.
Η πρωθυπουργός της Ιταλίας μάλιστα αναφέρθηκε στο γεγονός πως ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας “ευχαρίστησε την Ιταλία για τις γεννήτριες ηλεκτρικής ενέργειας” που προμήθευσε, καθώς “χάρη στην ιταλική υποστήριξη, οι ουκρανοί πολίτες επέζησαν του χειμώνα”.
“Το μέλλον της Ουκρανίας” συνέχισε η Μελόνι “πρέπει να είναι ένα μέλλον αυξανόμενης ικανότητας να ενταχθεί στην ευρωπαϊκή δυναμική και τους ευρωπαϊκούς θεσμούς. Ο εξυπνότερος τρόπος για να ευχαριστήσουμε τους Ουκρανούς για ό,τι κάνουν είναι να επιταχύνουμε τη δυνατότητα ένταξης στους ευρωπαϊκούς θεσμούς”.
“Είναι απαραίτητο” τόνισε η Ιταλίδα πρωθυπουργός “να αναγνωριστούν οι τεράστιες προσπάθειες του Κιέβου, ακόμη και κατά τη διάρκεια του πολέμου, να μεταρρυθμίσει το σύστημά του και να το φέρει πιο κοντά στους στόχους που απαιτεί η Επιτροπή. Είναι ζωτικής σημασίας να αναγνωριστεί αυτή η προσπάθεια με την επιτάχυνση και την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΕΕ το συντομότερο δυνατό”. Και ολοκλήρωσε πως “η επένδυση στην ανασυγκρότηση της Ουκρανίας δεν είναι παράτολμη, αλλά μια από τις πιο συνετές και διορατικές επενδύσεις που μπορούν να γίνουν αυτή τη στιγμή”.
Ανταπόκριση: Κρίστιαν Μαυρής
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος