Τυνησία: Φρουρός ασφαλείας μαχαιρώθηκε μπροστά στην πρεσβεία της Βραζιλίας

Φρουρός ασφαλείας που βρισκόταν εν ώρα υπηρεσίας μπροστά στην πρεσβεία της Βραζιλίας στην Τύνιδα μαχαιρώθηκε σήμερα από άνδρα που του επιτέθηκε, ο οποίος συνελήφθη από την αστυνομία, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της Τυνησίας.

Ο φρουρός “τραυματίστηκε από αιχμηρό αντικείμενο από ένα άτομο το οποίο αυτός ρωτούσε για ποιο λόγο βρισκόταν στην περίμετρο της πρεσβείας”, αναφέρει το υπουργείο στην ανακοίνωσή του.

Οι δυνάμεις της τάξης συνέλαβαν τον επιτιθέμενο αφού άνοιξαν πυρ εναντίον του, τραυματίζοντάς τον στο πόδι, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Ο άνδρας, το όνομα του οποίου δεν γνωστοποιήθηκε, εισήχθη στο νοσοκομείο.

Το υπουργείο δεν διευκρίνισε τον βαθμό σοβαρότητας των τραυμάτων που φέρει ο φρουρός ασφαλείας. Ωστόσο τυνησιακά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο.

Μετά τη λαϊκή εξέγερση του 2011 που οδήγησε στην πτώση του δικτάτορα Ζιν Ελ Αμπιντίν Μπεν Άλι, η Τυνησία γνωρίζει άνοδο των τζιχαντιστικών ομάδων. Επιθέσεις που έχουν διαπραχθεί από τζιχαντιστές έχουν προκαλέσει δεκάδες θανάτους μεταξύ τουριστών και δυνάμεων ασφαλείας.

Οι αρχές δηλώνουν ότι τα τελευταία χρόνια έχουν σημειώσει σημαντική πρόοδο στην καταπολέμηση των τζιχαντιστών.

Ωστόσο τον περασμένο μήνα, χωροφύλακας άνοιξε πυρ κοντά σε συναγωγή στην Τζέρμπα.

Τρεις χωροφύλακες και δύο πιστοί –ένας Ισραηλινοτυνήσιος και ένας Γαλλοτυνήσιος– σκοτώθηκαν από τα πυρά του επιτιθέμενου, προτού αυτός πέσει νεκρός από τα πυρά της αστυνομίας.

Πηγές: AFP, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος