Τυφώνας Ίαν: Εικόνες βιβλικής καταστροφής στη Φλόριντα (video)

Array

Ο τυφώνας Ίαν ίσως να είναι “ο πιο θανατηφόρος στην ιστορία της Φλόριντα” τόνισε ο αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν μιλώντας για τις ανθρώπινες απώλειες και τις ανυπολόγιστες καταστροφές.

Πλημμυρισμένα σπίτια και δραματικές διασώσεις εγκλωβισμένων συνθέτουν το τραγικό σκηνικό. Βάρκες ξεβράστηκαν στην ακτή, ενώ ο τεράστιος όγκος των υδάτων μετέτρεψε τους δρόμους σε ποτάμια.

Με ταχύτητα ανέμων που ξεπερνά τα 250 χλμ την ώρα, ο τυφώνας Ίαν σάρωσε τη Φλόριντα προκαλώντας ανυπολόγιστες ζημιές, αφήνοντας πίσω του και νεκρούς. Οι αριθμοί εξακολουθούν να είναι ασαφείς, αλλά οι απώλειες ζωών είναι “σημαντικές” αναφέρουν τα Μέσα Ενημέρωσης.

Περισσότερα από 2 εκατομμύρια σπίτια και επιχειρήσεις έμειναν χωρίς ρεύμα, ενώ πάνω από 1000 παγιδευμένοι πολίτες κατάφεραν να απεγκλωβιστούν με τη βοήθεια των σωστικών συνεργείων, τα οποία συνεχίζουν την προσπάθεια διάσωσης πόρτα-πόρτα.

Μετά το πέρασμά του από τη Φλόριντα, ο Ίαν υποβαθμίστηκε σε τροπική καταιγίδα. Ωστόσο αναμένεται ότι θα ενισχυθεί και πάλι, καθώς κατευθύνεται προς τη Νότια Καρολίνα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος