Τσεχία: Χιλιάδες διαδηλωτές για τον πληθωρισμό  ζήτησαν την παραίτηση της κυβέρνησης 

Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν ξανά στην Πράγα πρωτεύουσα της Τσεχίας,  καλώντας την κυβέρνηση να παραιτηθεί, ενώ διαμαρτυρήθηκαν για τον υψηλό πληθωρισμό και τις τιμές της ενέργειας

Ήταν το δεύτερο συλλαλητήριο που κάλεσε ένα νέο εξωκοινοβουλευτικό πολιτικό κόμμα το PRO, που στα αγγλικά σημαίνει Νόμος, Σεβασμός και Εξειδίκευση. 

«Θέλουμε να εκφράσουμε την αποδοκιμασία μας για αυτήν την κυβέρνηση, για την πολιτική κατάσταση, για το τι συμβαίνει στην Τσεχία και μάλιστα σε όλη την Ευρώπη», είπε ένας διαδηλωτής. Ο πληθωρισμός αλλά και το ενεργειακό κόστος αυξήθηκαν το περασμένο έτος (2022), μειώνοντας τον οικογενειακό προϋπολογισμό των νοικοκυριών. 

«Ανησυχώ για το μέλλον μας, νομίζω ότι οι εταιρείες αποτυγχάνουν, ο κόσμος έχει όλο και λιγότερα χρήματα και πραγματικά νιώθω ανασφάλεια για το τι θα φέρει το μέλλον», δήλωσε μια διαδηλώτρια που συμμετείχε στη διαμαρτυρία. 

Το PRO επέκρινε την κεντροδεξιά κυβέρνηση του πρωθυπουργού Petr Fiala για τον χειρισμό της ενεργειακής κρίσης που έπληξε την Ευρώπη από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία που έγινε πριν από ένα χρόνο. 

Ενώ ο πρωθυπουργός προσπάθησε να ελαφρύνει το βάρος των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων, η κυβέρνησή του προσπάθησε επίσης να περιορίσει τα υψηλά δημοσιονομικά ελλείμματα. 

Οι διαδηλωτές στη συγκέντρωση «Τσεχία κατά της φτώχειας» επέκριναν επίσης την κυβέρνηση για κακή επικοινωνία με τους ψηφοφόρους. 

Πηγή: abcnews.al 

Μετάφραση: Σταυρούλα  Ευαγγέλου 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος