Τσεχία: Ο πρωθυπουργός απορρίπτει τη γερμανική πρόταση για περισσότερους διμερείς συνοριακούς ελέγχους

Ο πρωθυπουργός της Τσεχίας, Πετρ Φιάλα τάχθηκε κατά των γερμανικών εκκλήσεων για αύξηση των συνοριακών ελέγχων μεταξύ των δύο χωρών για την αντιμετώπιση της παράτυπης μετανάστευσης.

«Ο αριθμός των παράτυπων μεταναστών δεν είναι αρκετά μεγάλος για να δικαιολογήσει τέτοια μέτρα», είπε ο φιλελεύθερος-συντηρητικός πολιτικός σε μια τελετή μνήμης στην Πράγα.

Οι υπουργοί Εσωτερικών των δύο γερμανικών κρατιδίων, του Βρανδεμβούργου και της Σαξονίας, είχαν ζητήσει νωρίτερα σταθερούς ελέγχους στα σύνορα της Πολωνίας και Τσεχίας για τον περιορισμό της μη εξουσιοδοτημένης εισόδου.

Εκπρόσωποι της γερμανικής ομοσπονδιακής και πολιτειακής κυβέρνησης έχουν προγραμματίσει να συναντηθούν την Τετάρτη σε μια σύνοδο κορυφής για τη μετανάστευση.

Ο Φιάλα τόνισε ότι «ενώ οι μετανάστες χωρίς έγγραφα αποτελούν μείζον πρόβλημα σε όλη την Ευρώπη, η λύση δεν βρίσκεται σε μεμονωμένα μέτρα από τα κράτη μέλη της ΕΕ».

Ο Τσέχος πρωθυπουργός πρότεινε να δοθεί μεγαλύτερη προσοχή στη βελτίωση της πολιτικής  για τον επαναπατρισμό και στη συνεργασία με τρίτες χώρες.

Πηγή: ATSH, DPA

Μετάφραση: Σταυρούλα Ευαγγέλου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος