Τσάντ: Κατάσταση “έκτακτης ανάγκης” – Πάνω από 1 εκατ. οι πλημμυροπαθείς

Array

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, βρίσκεται απο χθες Τετάρτη το Τσάντ απο τις πλημμύρες που πλέον πλήττουν πάνω απο  ένα εκατομμύριο κατοίκους  στην αφρικανική χώρα.

Ο πρόεδρος του Τσαντ, Μαχαμάτ Ιντρίς Ντεμπί Ιτνό, ανέφερε ότι οι πλημμύρες στο νότιο και στο κεντρικό τμήμα της χώρας, τις οποίες προκάλεσαν ισχυρές βροχοπτώσεις, έπληξαν 636 τοποθεσίες σε 18 από τις 23 επαρχίες της χώρας, και πάνω από ένα εκατομμύριο ανθρώπους. Πρόσθεσε επίσης στο τηλεοπτικό του διάγγελμα  πως τα νερά «κατάπιαν» πάνω από 4.650.000 στρέμματα χωραφιών και σκότωσαν 19.000 ζώα κτηνοτρόφων.

Προειδοποίησε ακόμη ότι υπάρχει γενικευμένος κίνδυνος υπερχειλίσεων των ποταμών, αν συνεχιστεί η άνοδος της στάθμης των νερών κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.

Μεγάλη ανησυχία υπάρχει και για τη πρωτεύσα, Ντζαμένα που ανήκει στις πιο εκτεθειμένες περιοχές της χώρας.

«Πρέπει να προσφέρουμε καταφύγια, είδη πρώτης ανάγκης και υγειονομική προστασία», είπε ο κ. Ντεμπί, χωρίς να υπεισέλθει σε περισσότερες λεπτομέρειες.

Σύμφωνα με ακόμα προκαταρκτικές εκτιμήσεις του Γραφείου Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων (OCHA) του ΟΗΕ, οι πλημμύρες έπληξαν «1.001.791 ανθρώπους» ως τη 13η Οκτωβρίου στη χώρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος