«Παρασελήνη» αποκάλεσαν χρήστες του διαδικτύου το φαινόμενο που παρατηρήθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας πάνω από τη Μόσχα. Είναι οπτική ψευδαίσθηση στην οποία εμφανίζονται πολλαπλοί δίσκοι Σελήνης και συμβαίνει όταν το φως από την πραγματική Σελήνη διαθλάται από επίπεδους κρυστάλλους πάγου ψηλά στην ατμόσφαιρα.

🌑🌕🌑A rare phenomenon — a “paraselene” — was observed overnight over Moscow and the surrounding region
A paraselene, an optical illusion in which multiple Moon disks appear, occurs when light from the real Moon is refracted by flat ice crystals high in the atmosphere above the… pic.twitter.com/mRfzRu1Ilb— NEXTA (@nexta_tv) January 31, 2026
Οι χειρότερες χιονοπτώσεις των τελευταίων δύο αιώνων έπληξαν τον Ιανουάριο τη Μόσχα, όπως ανακοίνωσαν μετεωρολόγοι του κρατικού πανεπιστημίου της Μόσχας, αιτιολογώντας και το φαινόμενο πάγου στην ατμόσφαιρα.
Η θερμοκρασία είναι επίσης μικρότερη κατά 1,5 βαθμό Κελσίου από τον μέσο όρο της εποχής, που ανέρχεται για τον Ιανουάριο σε -6,2 βαθμούς Κελσίου.
Πηγή: Nexta
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος