Τρία μέλη του PKK σκοτώθηκαν από πλήγμα τουρκικού αεροσκάφους την στιγμή επίσκεψης Τούρκων Υπουργών στο Ιρακινό Κουρδιστάν

Τρία μέλη του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) σκοτώθηκαν σήμερα 24/8 στο Ιρακινό Κουρδιστάν από πλήγμα τουρκικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους, ανακοίνωσαν οι περιφερειακές αρχές, την ώρα που οι Υπουργοί Εξωτερικών και Ενέργειας της Τουρκίας επισκέπτονται αυτή την περιφέρεια του βόρειου Ιράκ.

«Μη επανδρωμένο αεροσκάφος του τουρκικού στρατού στοχοθέτησε όχημα του PKK σκοτώνοντας έναν αξιωματούχο και δύο μαχητές του PKK» στην περιφέρεια Σιντακάν, ανέφεραν οι αντιτρομοκρατικές υπηρεσίες του Ιρακινού Κουρδιστάν, με την κυβέρνηση του οποίου πρόκειται να συναντηθεί σήμερα ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν. Ο Τούρκος υπουργός, ο οποίος βρισκόταν προχθές, Τρίτη, στη Βαγδάτη, είχε καλέσει το Ιράκ «να αναγνωρίσει το PKK ως τρομοκρατική οργάνωση».

Εξάλλου ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας έφθασε σήμερα στην Αρμπίλ, την πρωτεύουσα της ημιαυτόνομης περιφέρειας του Ιρακινού Κουρδιστάν, σύμφωνα με ανάρτηση στην πλατφόρμα X του κουρδικού τηλεοπτικού σταθμού Rudaw Arabic.

Ο Αλπαρσλάν Μπαϊρακτάρ πρόκειται να συμμετάσχει σε συνεδρίαση με τον πρωθυπουργό του Ιρακινού Κουρδιστάν Μασρούρ Μπαρζανί και τον Φιντάν.

Ο ιρακινός Υπουργός Πετρελαίου επισκέφθηκε αυτή την εβδομάδα την Άγκυρα όπου ο ίδιος και ο Τούρκος ομόλογός του δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε κάποια συμφωνία για την επανάληψη των εξαγωγών πετρελαίου από το βόρειο Ιράκ, τις οποίες η Τουρκία σταμάτησε στις 25 Μαρτίου, έκαναν γνωστό πηγές στο Ρόιτερς, αν και οι δύο πλευρές συμφώνησαν να διεξαγάγουν περαιτέρω συνομιλίες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP-Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος