Τράπεζα της Αγγλίας: Αναμένεται αύξηση των επιτοκίων για 11η συνεχόμενη φορά

Η Τράπεζα της Αγγλίας αναμένεται να αυξήσει τα επιτόκια για 11η συνεχόμενη φορά μετά από μια αιφνιδιαστική άνοδο του ρυθμού ανόδου των τιμών

Η Τράπεζα της Αγγλίας αναμένεται να αυξήσει τα επιτόκια για 11η συνεχόμενη φορά μετά από μια αιφνιδιαστική άνοδο του ρυθμού ανόδου των τιμών.

Οι αναλυτές πιστεύουν ότι η αύξηση του επιτοκίου της Τράπεζας από 4% σε 4,25% είναι το πιο πιθανό αποτέλεσμα της συνεδρίασης της Επιτροπής Νομισματικής Πολιτικής την Πέμπτη. Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής αντιμετωπίζουν μια πράξη εξισορρόπησης μεταξύ του ελέγχου του πληθωρισμού και της διασφάλισης της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας. Μια αλλαγή θα είχε άμεσο αντίκτυπο σε ορισμένους δανειολήπτες και αποταμιευτές.

Το κόστος των στεγαστικών δανείων μεταβλητής ή παρακολούθησης θα ανέβαινε, όπως και οι τόκοι άλλων δανείων, αλλά το ποσοστό απόδοσης για τους αποταμιευτές μπορεί να βελτιωθεί. Το επιτόκιο της Τράπεζας βρίσκεται ήδη στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 14 ετών, αυξάνοντας σταθερά ως απάντηση στο αυξανόμενο κόστος ζωής.

Η απροσδόκητη αύξηση του ρυθμού του πληθωρισμού στο 10,4% σε σύγκριση με 10,1% τον Ιανουάριο καθώς και η αναταραχή στον τραπεζικό τομέα οδήγησε σε μεγαλύτερη αβεβαιότητα σχετικά με τις παγκόσμιες οικονομικές προοπτικές, μια εικόνα που μπορεί να ώθησε τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής σε μια τακτική παύσης ή ακύρωσης τυχόν περαιτέρω αυξήσεων των επιτοκίων. σχολιάζουν οι οικονομικό αναλυτές στον βρετανικό τύπο.

Ανταπόκριση: Νατάσα Καντζάβελου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος