Τραμπ: Πέθανε η γυναίκα εθνοφρουρός που πυροβολήθηκε κοντά στον Λευκό Οίκο

Έχασε την μάχη για τη ζωή, η Σάρα Μπέκστρομ, ένα από τα δύο μέλη της Εθνοφρουράς που πυροβολήθηκαν την Τετάρτη κοντά στον Λευκό Οίκο, ανακοίνωσε ο Ντόναλντ Τραμπ. Εν τω μεταξύ σε κρίσιμη κατάσταση συνεχίζουν να νοσηλεύονται ο δεύτερος εθνοφρουρός, αλλά και ο δράστης της επίθεσης.

«Η 20χρονη Σάρα Μπέκστρομ από τη Δυτική Βιρτζίνια — μία από τις εθνοφρουρούς για τις οποίες μιλάμε, μια ιδιαίτερα σεβαστή, νέα, εξαίρετη γυναίκα, μόλις απεβίωσε. Δεν είναι πια μαζί μας. Ο συνάδελφός της Άντριου Γουλφ, 24 ετών, «παλεύει για τη ζωή του. Ελπίζουμε πως θα λάβουμε τα καλύτερα νέα για την πορεία του», δήλωσε ο Τραμπ, σε τηλεοπτικό διάγγελμά του από τη Φλόριντα.

Η επίθεση προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από την κυβέρνηση Τραμπ, η οποία απέδωσε ευθύνες στις διαδικασίες ελέγχου μετανάστευσης της περιόδου Μπάιντεν και διέταξε εκτεταμένη επανεξέταση των υποθέσεων ασύλου.

Επιχειρήσεις του FBI και σχέση του υπόπτου με CIA

Το FBI πραγματοποίησε έρευνες σε πολλαπλά σημεία, μεταξύ αυτών και σε σπίτι στην πολιτεία της Ουάσινγκτον που συνδέεται με τον ύποπτο. Σύμφωνα με τις αρχές, ο άνδρας είχε υπηρετήσει σε μονάδα του Αφγανιστάν υποστηριζόμενη από τη CIA, πριν φτάσει στις ΗΠΑ το 2021 μέσω προγράμματος επανεγκατάστασης.

Οι πράκτορες κατέσχεσαν κινητά, λάπτοπ και τάμπλετ από την κατοικία του 29χρονου Ραχμανουλάχ Λακάνουαλ και πήραν καταθέσεις από συγγενείς του, ανέφερε ο διευθυντής του FBI, Κας Πατέλ.

Η εισαγγελέας της Ουάσινγκτον, Τζανίν Πίρο, δήλωσε ότι ο ύποπτος οδήγησε από τη μία άκρη της χώρας στην άλλη και στη συνέχεια έστησε ενέδρα στα δύο μέλη της Εθνοφρουράς ενώ περιπολούσαν κοντά στον Λευκό Οίκο το απόγευμα της Τετάρτης.

Σκληρή αντίδραση Τραμπ

«Θέλω να εκφράσω την οδύνη και τον τρόμο ολόκληρου του έθνους μας για τη χθεσινή τρομοκρατική επίθεση στην πρωτεύουσα του έθνους μας, κατά την οποία ένα αγριεμένο κτήνος πυροβόλησε δύο μέλη της Εθνοφρουράς της Δυτικής Βιρτζίνια, που είχαν αναπτυχθεί ως μέρος της Ομάδας Άμεσης Αντίδρασης της Ουάσινγκτον», είπε ο Τραμπ σε τηλεφωνική επικοινωνία με μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων για την Ημέρα των Ευχαριστιών.

Ο Τραμπ είπε ότι η «αγριότητα» του υπόπτου «μας θυμίζει ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερη προτεραιότητα εθνικής ασφάλειας από το να διασφαλίσουμε ότι έχουμε πλήρη έλεγχο των ανθρώπων που εισέρχονται και παραμένουν στη χώρα μας».

Τα γεγονότα της επίθεσης

Ο δράστης, οπλισμένος με περίστροφο .357 Magnum, πυροβόλησε δύο φορές τη Σάρα Μπέκστρομ, προτού στρέψει το όπλο του προς το δεύτερο μέλος. Ο ένοπλος τραυματίστηκε σε ανταλλαγή πυρών με τα μέλη της Εθνοφρουράς προτού συλληφθεί. Βρισκόταν στο νοσοκομείο υπό αυστηρή φρουρά την Πέμπτη, και ο Τραμπ είπε ότι ήταν σε σοβαρή κατάσταση.

Ο φερόμενος δράστης, ο οποίος ζούσε στην πολιτεία της Ουάσινγκτον με τη σύζυγό του και τα πέντε παιδιά τους, φαίνεται ότι ενήργησε μόνος του, δήλωσε ο Τζεφ Κάρολ, αναπληρωτής επικεφαλής της Μητροπολιτικής Αστυνομίας της Ουάσινγκτον.

Πηγή: Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος