Τραμπ: Αναστέλλονται για τρεις ημέρες οι δασμοί 50% σε καναδικά προϊόντα μετά τη συμφωνία Ουάσινγκτον – Οτάβας

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ανακοίνωσε την Τρίτη ότι αναστέλλεται για τρεις ημέρες η επιβολή δασμών ύψους 50% σε σειρά καναδικών προϊόντων, οι οποίοι επρόκειτο να τεθούν σε ισχύ σήμερα Τετάρτη. Όπως δήλωσε, η απόφαση ελήφθη μετά την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ Ουάσινγκτον και Οτάβας.

Η αναστολή αφορά προϊόντα συνολικής αξίας περίπου 20 δισ. δολαρίων και έρχεται έπειτα από εντατικές διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών, με τον Καναδά να επιδιώκει την αποτροπή των νέων επιβαρύνσεων. Οι δασμοί επρόκειτο να τεθούν σε εφαρμογή από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης.

Η προσωρινή συμφωνία δίνει στις δύο κυβερνήσεις περιθώριο τριών ημερών προκειμένου να ολοκληρώσουν τις σχετικές διαδικασίες και να οριστικοποιήσουν τους όρους της συμφωνίας.

Πηγή: Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος