Τραμπ: H Fed θα ήταν καλύτερα να μειώσει τα επιτόκια

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προέτρεψε την Τετάρτη την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ να μειώσει τα επιτόκια για να αντισταθμίσει τις επιπτώσεις των δασμών του, αφού η FED αποφάσισε να τα διατηρήσει σταθερά.

«Κάντε το σωστό», απαίτησε ο Τραμπ σε μια ανάρτηση στον ιστότοπό του Truth Social αφού η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ ανέβαλε τη μείωση των επιτοκίων.

Οι αρχικές πολιτικές της κυβέρνησης Τραμπ, συμπεριλαμβανομένων των εκτεταμένων εισαγωγικών δασμών, φαίνεται ότι έχουν τείνει την οικονομία των ΗΠΑ προς την κατεύθυνση της βραδύτερης ανάπτυξης και του προσωρινά υψηλότερου πληθωρισμού, δήλωσε νωρίτερα ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ Τζερόμ Πάουελ.

Πηγές: AFP, Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος