Τραγωδία στη Βουλγαρία – 46 νεκροί: Υπήρχαν μπιτόνια καυσίμων στο λεωφορείο λέει ειδικός

Ο ειδικός κινητήρων εσωτερικής καύσης, Vasko Pirgov, ο οποίος ήταν από τους πρώτους που έφτασε στο σημείο του δυστυχήματος στη Βουλγαρία, όπου κάηκε λεωφορείο με πινακίδες της Β. Μακεδονίας, εξήγησε πώς συνέβη το δυστύχημα.

Το λεωφορείο έχασε τον έλεγχο αφού έσκασε το μπροστινό δεξί λάστιχο, έγινε διαρροή καυσίμου και καθώς λειτουργούσε η θέρμανση του λεωφορείου, ξέσπασε φωτιά. Η φωτιά ξέσπασε στο μπροστινό μέρος του λεωφορείου, ανέφερε ο Pirgov. Σχολίασε, ότι ο οδηγός είχε προφανώς δοχεία γεμάτα καύσιμα, πιθανότατα ντίζελ, κοντά στα μπροστινά καθίσματα, που προκάλεσε έκρηξη και το λεωφορείο πήρε φωτιά.

Ένας άλλος εμπειρογνώμονας είπε στα βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης ότι ο οδηγός είχε διανύσει 350 χιλιόμετρα από τα τουρκικά σύνορα στο σημείο της τραγωδίας σε μόλις τέσσερις ώρες, κάνοντας ένα διάλειμμα τη νύχτα, υποδηλώνοντας ότι ταξίδευε με μεγάλη ταχύτητα. Τουλάχιστον 46 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Από το δυστύχημα επέζησαν επτά επιβάτες, οι οποίοι διακομίστηκαν σε νοσοκομείο της Σόφιας και πλέον βρίσκονται εκτός κινδύνου. Τα περισσότερα από τα θύματα του δυστυχήματος είναι πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας, δήλωσε νωρίτερα στέλεχος της Πρεσβείας της Βόρειας Μακεδονίας στη Σόφια, ενώ ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ είπε ότι μεταξύ των νεκρών είναι και Σέρβοι πολίτες.

Μεταξύ των νεκρών είναι και 12 ανήλικοι, δύο εκ των οποίων δίδυμοι.

Το λεωφορείο, το οποίο επέστρεφε από την Κωνσταντινούπολη, πέρασε τα σύνορα στο πέρασμα Kapetan Andrejevo περίπου στις 9 το πρωί χθες το βράδυ και τα βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι το δυστύχημα συνέβη\γύρω στις 3 τα ξημερώματα στον αυτοκινητόδρομο Σόφιας-Μπλαγκόεβγκραντ, κοντά στο Bosnek, 31. χλμ από τη Σόφια.

Επιμέλεια: Γιελένα Τσβιέτκοβιτς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος