Τούρκος αξιωματούχος κατά PKK: “Η Άγκυρα θα ξεκαθαρίσει τις απειλές κατά μήκος των νότιων συνόρων της”

Array

Η Τουρκία σχεδιάζει να επιδιώξει την εκπλήρωση των στόχων της στη βόρεια Συρία αφού ολοκληρώσει διασυνοριακή επιχείρηση στο Ιράκ κατά των εκτός νόμου μαχητών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), δήλωσε σήμερα υψηλόβαθμος Τούρκος αξιωματούχος, μετά τη φονική βομβιστική επίθεση την Κυριακή στην Κωνσταντινούπολη.

Η τουρκική κυβέρνηση κατηγορεί Κούρδους μαχητές για την έκρηξη στην Λεωφόρο Ιστικλάλ στην Κωνσταντινούπολη την Κυριακή, από την οποία έχασαν τη ζωή τους 6 άνθρωποι και τραυματίστηκαν περισσότεροι από 80.

Οι απειλές που θέτουν οι Κούρδοι μαχητές ή το Ισλαμικό Κράτος στην Τουρκία είναι απαράδεκτες, σημείωσε ο αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι η Άγκυρα θα ξεκαθαρίσει τις απειλές κατά μήκος των νότιων συνόρων της “με τον έναν ή τον άλλο τρόπο”.

Η Τουρκία έχει πραγματοποιήσει επιδρομές τρεις φορές στη βόρεια Συρία κατά της πολιτοφυλακής YPG των Κούρδων της Συρίας, για την οποία η Άγκυρα δηλώνει ότι είναι πτέρυγα του PKK. Το PKK έχει χαρακτηριστεί τρομοκρατική οργάνωση από την Τουρκία, τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος