Τουρκικός Τύπος: «Νέα πρόκληση από την Ελλάδα» η ναυτική άσκηση «ΑΡΓΩ 2022» – «Επικίνδυνο βήμα στο Αιγαίο»

Array

H Ελλάδα βρίσκεται και σήμερα στο επίκεντρο του τουρκικού Τύπου στον οποίο γίνονται αναφορές στην ελληνογαλλική άσκηση «ΑΡΓΩ 2022» στο Αιγαίο. Μεταξύ άλλων γίνεται λόγος για «επικίνδυνο βήμα στο Αιγαίο από Ελλάδα και Γαλλία».

Συγκεκριμένα στην αντιπολιτευόμενη, ευρείας κυκλοφορίας, Σοζτζού, αναφέρεται: «Αξιοσημείωτη κίνηση από την Ελλάδα: Άσκηση στο Αιγαίο με όλο το ναυτικό. Ενώ η ένταση μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας αυξάνεται ραγδαία με αμοιβαίες δηλώσεις και βήματα, μια κίνηση εκφοβισμού γίνεται από την Αθήνα προς Άγκυρα».

Η φιλοκυβερνητική Υενι Σαφάκ σημειώνει: «Έρχονται όλα τα πολεμικά πλοία: επικίνδυνο βήμα στο Αιγαίο από Ελλάδα και Γαλλία. Η Ελλάδα, που έκανε προκλητικά βήματα και έκανε δηλώσεις με κάθε ευκαιρία για να προκαλέσει την Τουρκία, ξεκίνησε κοινή άσκηση στο Αιγαίο με τη Γαλλία, η οποία «υποσχόταν υποστήριξη σε ενδεχόμενο πόλεμο». Στην άσκηση θα συμμετάσχουν όλα τα πολεμικά πλοία της Ελλάδας[…]Μετά την έναρξη της κοινής άσκησης με τη Γαλλία, που θα διαρκέσει έως την 1η Οκτωβρίου, ο Έλληνας πρωθυπουργός Μητσοτάκης συνέχισε να στοχεύει την Τουρκία. Μιλώντας μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ο Έλληνας πρωθυπουργός είπε: “Η άλλη πλευρά μπορεί να συνεχίσει τις απειλές της με μονότονο τρόπο, αλλά είναι μόνη σε αυτό το παιχνίδι”».

Για νέα πρόκληση από την Ελλάδα κάνει λόγο η φιλοκυβερνητική Σαμπάχ. Συγκεκριμένα υπό τον τίτλο «Νέα πρόκληση από την Ελλάδα: Ανέπτυξε όλο το στόλο της στο Αιγαίο» αναφέρει: «Η Ελλάδα συνεχίζει τις προκλήσεις της κατά της Τουρκίας. Ενώ ο οπλισμός της Λέσβου και της Σάμου, που βρίσκονται σε μη στρατιωτικό καθεστώς, κλιμάκωσε την ένταση, μια άλλη πρόκληση ήρθε από την Ελλάδα. Σύμφωνα με τα ελληνικά ΜΜΕ, η Ελλάδα έχει αναπτύξει ολόκληρο το ναυτικό της στο Αιγαίο

Η Ελλάδα πρόσθεσε άλλη μια πρόκληση. Συνεχίζοντας την ένταση στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, η Ελλάδα, κατά παράβαση των διεθνών συμφωνιών, κλιμάκωσε την ένταση με την ανάπτυξη αμερικανικών τεθωρακισμένων οχημάτων στα νησιά του Αιγαίου. Αυτές τις μέρες που η ένταση μεταξύ των δύο χωρών είναι στα ύψη, ήρθε μια επικίνδυνη κίνηση από την Ελλάδα. Η Ελλάδα κατεύθυνε ολόκληρο τον στόλο της προς το Αιγαίο».

Αριάνα Φερεντίνου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος