Τουρκικό ΥΠΕΞ για δηλώσεις Τσεχίας & Κομισιόν: Δεν έχουν κανένα νόημα και αξία για εμάς

Array

Απάντηση δίνει, σύμφωνα με τον τύπο της Τουρκίας, το τουρκικό ΥΠΕΞ σε ερώτηση σχετικά με τις χθεσινές δηλώσεις του Υπουργείου Εξωτερικών της Τσεχίας και της Κομισιόν κατά των τουρκικών απειλών για την Ελλάδα. Αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «οι δηλώσεις του Υπουργείου Εξωτερικών της Τσεχίας και ορισμένων άλλων θεσμικών οργάνων της ΕΕ σχετικά με τη χώρα μας δεν έχουν κανένα νόημα και αξία για εμάς». Ισχυρίζεται ότι «είναι ντροπή και αστείο όσοι κάνουν τέτοιες δηλώσεις να αγνοούν τις παραβιάσεις, τις παρενοχλήσεις και τις απειλές και τις προκλητικές ενέργειες της Ελλάδας κατά της χώρας μας και να μένουν αδιάφοροι για τις πράξεις και τις πρακτικές που αντιβαίνουν στο διεθνές δίκαιο».

Αναλυτικά ολόκληρη η ανακοίνωση:

Οι δηλώσεις του Υπουργείου Εξωτερικών της Τσεχίας με την ιδιότητα της Προεδρίας της ΕΕ και ορισμένων άλλων θεσμικών οργάνων της ΕΕ σχετικά με τη χώρα μας  δεν έχουν κανένα νόημα και αξία για εμάς.

Η αδιαμφισβήτητη υποστήριξη της ΕΕ προς την Ελλάδα στις διαφορές μας στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο για λόγους αλληλεγγύης είναι αντίθετη τόσο στο κεκτημένο της ΕΕ όσο και στο διεθνές δίκαιο. Αυτή η στάση, που κακομαθαίνει την Ελλάδα, ενθαρρύνει όχι τη λυση αλλα τη μη λύση, και ενθαρρύνει τις επιδιώξεις της Ελλάδας στα μαξιμαλιστικά της αιτήματα.

Είναι ντροπή και αστείο όσοι κάνουν τέτοιες δηλώσεις να αγνοούν τις παραβιάσεις, τις παρενοχλήσεις και τις απειλές και τις προκλητικές ενέργειες της Ελλάδας κατά της χώρας μας και να μένουν αδιάφοροι για τις πράξεις και τις πρακτικές που αντιβαίνουν στο διεθνές δίκαιο.

Εάν η Τσεχική Προεδρία ή η ΕΕ θέλουν να προωθήσουν τον διάλογο, θα πρέπει ουσιαστικά στη βαση των σχέσεων Τουρκίας – ΕΕ να απαλλαγούν από την κατάχρηση των στενόμυαλων ελληνικών και ελληνοκυπριακών βέτο, που υπονομεύουν την αλληλεγγύη της ΕΕ και τα κοινά συμφέροντα.

Η Τουρκία θα συνεχίσει να προστατεύει αποφασιστικά τα νόμιμα δικαιώματα και συμφέροντά της στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος