Προκαλεί το τουρκικό Υπ. Εξωτερικών: «Συνεχίζεται ο αγώνας των συμπατριωτών μας για την τουρκικότητα»

Array

ανταπόκριση από την Κωνσταντινούπολη: Αριάνα Φερεντίνου

Με ανάρτησή του το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας αναφέρεται στη Δυτική Θράκη.

Συγκεκριμένα το τουρκικό ΥΠΕΞ αναφέρει: «O αγώνας για την Τουρκικότητα που δίνουν οι συμπατριώτες μας της Δυτικής Θράκης για περισσότερα από 30 χρόνια συνεχίζεται και σήμερα με την ίδια αποφασιστικότητα όπως την πρώτη μέρα.

Η Τουρκία θα συνεχίσει αποφασιστικά την υποστήριξή της σε αυτόν τον δίκαιο αγώνα της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης και δεν θα αφήσει μόνους τους αδελφούς συγγενείς της».

Στο θέμα αναφέρεται άρθρο στον ιστότοπό TRT Haber με τίτλο «Ο αγώνας για την «τουρκικότητα» κατά της Ελλάδας στη Δυτική Θράκη» το οποίο κάνει ιστορική αναφορά για τη θέση της μουσουλμανικής μειονότητας της Δ. Θράκης από τη Συνθήκη της Λοζάνης.

Μεταξύ των άλλων αναφέρει:

«Το ελληνικό κράτος δεν μπορεί να χωνέψει την τουρκική παρουσία στη Δυτική Θράκη. Η Ελλάδα απαγόρευσε τη χρήση της λέξης «Τούρκος» σε συλλόγους και ιδρύματα λέγοντας «Δεν υπάρχουν Τούρκοι στη Δυτική Θράκη». Οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης έκαναν γνωστή τη φωνή τους στον κόσμο λέγοντας «φτάνει πια» πριν από 35 χρόνια ενάντια στην αδικία και την καταπίεση.
Η 29η Ιανουαρίου είναι η Ημέρα Εθνικής Αντίστασης των Τούρκων της Δυτικής Θράκης…
Η 29η Ιανουαρίου είναι η μέρα που οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης ύψωσαν τις φωνές τους και φώναξαν ενάντια στις αδικίες στις οποίες εκτέθηκαν. Ο Ozan Ahmetoğlu τονίζει ότι «οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης, που έκαναν τη φωνή τους να ακουστεί στη χώρα και τον κόσμο πριν από 35 χρόνια, στις 29 Ιανουαρίου 1988, λέγοντας «Φτάνει πια» στις αδικίες, την καταπίεση και τις αντιδημοκρατικές πρακτικές, δυστυχώς συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν αδικίες σήμερα».
Η 29η Ιανουαρίου είναι η Ημέρα Εθνικής Αντίστασης των Τούρκων της Δυτικής Θράκης…»

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος