Τουρκικά ΜΜΕ: «Η Τουρκία βάζει μπροστά το Μνημόνιο Συνεννόησης με τη Λιβύη»

Array

Ευρύτατη κάλυψη στον τουρκικό τύπο έχει η φερόμενη είδηση ότι η Τουρκία ενεργοποιεί το Μνημόνιο Συνεννόησης με τη Λιβύη «παρά τα εμπόδια της Ελλάδας, Γερμανίας και Γαλλίας».

Στο πλαίσιο αυτού του μνημονίου, αναφέρει τα φιλοκυβερνητικά έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα, η Τουρκία θα πάρει μέρος σε έργα για την έρευνα, παραγωγή, μεταφορά, διύλιση, εμπορία και διανομή των πόρων υδρογονανθράκων στη Λιβύη. Στο έργο θα συμμετάσχει η ΤΡΑΟ, η BOTAŞ και το διεθνές σκέλος της ΤΡΑΟ, η TPIC. Η ΤΡΑΟ θα συμμετάσχει με τα σεισμικά σκάφη που διαθέτει.

Σύμφωνα πάντα με τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, ο προτεινόμενος νόμος για το Μνημόνιο Συνεννόησης, που υπεγράφη στις 3 Οκτωβρίου 2022 στην Τρίπολη, αναμένεται τις επόμενες ημέρες ότι θα εγκριθεί πρώτα από την Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης και στη συνέχεια από την Ολομέλεια και θα τεθεί σε ισχύ.

Το Εφετείο της Τρίπολης στη Λιβύη είχε εκδώσει πρόσφατα απόφαση αναστολής της συμφωνίας για τεχνικό λόγο που απορρέει από το εσωτερικό δίκαιο της χώρας. Ωστόσο, ο υπουργός Πετρελαίου της Λιβύης Μωχάμεντ Αούν ανακοίνωσε ότι η συμφωνία ήταν έγκυρη. Μετά τις δηλώσεις αυτές της Λιβύης, η Τουρκία ξεκίνησε τη διαδικασία επικύρωσης της συμφωνίας, γράφουν τα τουρκικά ΜΜΕ που υπολογίζουν τα κέρδη από αυτή την συνεργασία να φτάσουν τα 30 δισ. δολάρια.

Ανταπόκριση – Κωνσταντινούπολη: Αριάνα Φερεντίνου 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος