Τουρκία: Ζητεί τη σύλληψη και έκδοση του αρχιμαφιόζου Πεκέρ από τα ΗΑΕ (video)

Η Τουρκία ζητεί τη σύλληψη και έκδοση του αρχιμαφιόζου Σεντάτ Πεκέρ από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Επανεμφάνιση έκανε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο γνωστός αρχιμαφιόζος, πρώην υποστηρικτής του Ταγίπ Ερντογάν και τώρα μέγας επικριτής του.

Στο τελευταίο βίντεο που κυκλοφόρησε σήμερα μάλιστα και το οποίο έχει γυριστεί μάλλον στο Αμπού Ντάμπι, ο Πεκέρ εμφανίζεται σε κεντρικό δρόμο με την οικογένειά του να χαιρετά κάνοντας με το χέρι του το ακροδεξιό σύνθημα του κινήματος των Γκρίζων Λύκων.

Ο Πεκέρ είχε διαφύγει στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, από την Τουρκία όπου καταζητείται και από εκεί με συνεχή βίντεο κατηγορούσε την τουρκική κυβέρνηση, ιδίως τον υπουργό Εσωτερικών τον Σουλεϊμάν Σοϊλού για εκτεταμένη διαφθορά.

Σήμερα 23/2, το υπουργείο Δικαιοσύνης της Τουρκίας, έστειλε αίτημα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με το οποίο ζητεί τη σύλληψη και έκδοση του Πεκέρ. Χωρίς να έχει επιβεβαιωθεί φαίνεται ότι και η Ιντερπόλ εξέδωσε “ερυθρό δελτίο” για τη σύλληψή του.

Πάντως η σύλληψη του Πεκέρ, ενδεχομένως να γίνει πιο εύκολη, καθώς πλέον η Τουρκία αποκαθιστά σταδιακά τις σχέσεις της με τα Εμιράτα. Μάλιστα πριν από μία εβδομάδα ο πρόεδρος Ερντογάν, πήγε στο Αμπού Ντάμπι και μεταξύ των άλλων, υπέγραψε 13 συμφωνίες συνεργασίας και αμοιβαίας συνδρομής. Οπότε έχει ανοίξει ο δρόμος για την έκδοση του Πεκέρ.

Ανταπόκριση- Κωνσταντινούπολη: Αριάνα Φερεντίνου

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος