Άγκυρα: Βίαιη καταστολή συγκέντρωσης στη μνήμη των θυμάτων του 2015 – 20 συλλήψεις

Πάνω από 20 άτομα που συμμετείχαν σε συγκέντρωση στη μνήμη της τρομοκρατικής επίθεση στην Άγκυρα του 2015 στην τουρκική πρωτεύουσα συνελήφθησαν μπροστά από το σιδηροδρομικό σταθμό, όπου είχε λάβει χώρα μια διπλή επίθεση αυτοκτονίας του ISIS. Η επίθεση εκείνη που στοίχισε τη ζωή σε περισσότερους από 100 ανθρώπους και τραυμάτισε δεκάδες άλλους, έγινε σε συγκέντρωση κυρίως αριστερών οργανώσεων και συνδικαλιστικών ενώσεων στις 10 Οκτωβρίου 2015.

Ανταπόκριση – Τουρκία Αριάνα Φερεντίνου

Η φετινή κινητοποίηση ήταν πολυπληθής. Η πορεία ξεκίνησε από την περιοχή Ulus της Άγκυρας, προς το σιδηροδρομικό σταθμό. Η αστυνομία είχε αποκλείσει όλους τους δρόμους που οδηγούσαν στο σιδηροδρομικό σταθμό και απαγόρευσε τη διέλευση στο πλήθος εκτός αν τα ονόματά τους ήταν μεταξύ εκείνων που βρίσκονταν σε προκαθορισμένο κατάλογο που τους είχε δοθεί.

Καθώς η πορεία προσπάθησε να κινηθεί προς τον σιδηροδρομικό σταθμό αστυνομικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν βία για να απομακρύνουν τον κόσμο. Επίθεση δέχτηκαν ακόμη και δημοσιογράφοι που προσπάθησαν να φωτογραφήσουν την πορεία ενώ η αστυνομία απειλούσε τον κόσμο με άμεση κράτηση για να μην φωνάξει συνθήματα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος