Τουρκία -Τσελίκ: Ομοιότητες με ISIS και ατέλειωτα εγκλήματα στο Αιγαίο από την Ελλάδα – Πυρά κατά Ευρώπης και Frontex

Array

Ανταπόκριση: Αριάνα Φερεντίνου

Να συγκρίνει την Ελλάδα με τους Ισλαμιστές της Isis που «καταστρέφουν ιστορικά μνημεία», έφτασε ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας, Ομέρ Τσελίκ, ο οποίος επανήλθε και στο θέμα των επαναπροωθήσεων, κατηγορώντας την ελληνική ακτοφυλακή, την Frontex αλλά και το Ευρωκοινοβούλιο.

«Τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που διέπραξε η Ελλάδα στο Αιγαίο είναι ατελείωτα, παρά τις κάθε είδους προειδοποιήσεις. Συνεχίζουν να σπρώχνουν ανθρώπους προς το θάνατο, που χάνονται στα νερά της Μεσογείου. Όταν κοιτάζουμε τα τελευταία στοιχεία, το 2000, 2021 και 2022 η ελληνική ακτοφυλακή απώθησε 46.000 μετανάστες από το Αιγαίο σε 1671 περιπτώσεις, δηλαδή έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή 46.000 ανθρώπων.

Φυσικά όλα αυτά συμβαίνουν μπροστά στην Ευρώπη που εν γνώσει της παίρνει μέρος σε αυτές τις ενέργειες και ταυτόχρονα αγνοεί αυτές τις ενέργειες, ενώ το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε τον προϋπολογισμό της Frontex. Τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν από κοινού από την ελληνική ακτοφυλακή εμπίπτουν στο πεδίο των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας».

«Σε τι διαφέρει από αυτό που έκανε η ISIS στη Μέση Ανατολή;»

«Kαλούμε την Ελλάδα να σεβαστεί τα νεκροταφεία, τους ιστορικούς μας χώρους, τα κέντρα πνευματικότητάς μας, που είναι η κοινή κληρονομιά της ανθρωπότητας. Δυστυχώς χρησιμοποιούν συστηματικά κάποιες ύπουλες μεθόδους πετώντας σκυλοτροφές στα νεκροταφεία μας και συγκεντρώνοντάς τις εκεί, καταστρέφοντας έτσι τα νεκροταφεία μας.

Με άλλα λόγια, σε τι διαφέρει από αυτό που έκανε η ISIS στη Μέση Ανατολή; Όπως η ISIS καταστρέφει αυτά τα ιστορικά μνημεία βλέπουμε και οι αρχές σε διάφορα μέρη της Ελλάδας να επιδεικνύουν την ίδια στάση. Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να τους σταματήσει. Τέτοια βαρβαρότητα όπως η καταστροφή ιστορικών μνημείων στην καρδιά της Ευρώπης δεν πρέπει ποτέ να γίνεται αποδεκτή», είπε ο Τσελίκ..

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος