Τoυρκία: Τα Bayraktar δεν συνιστούν βοήθεια προς την Ουκρανία

ανταπόκριση από την Κωνσταντινούπολη: Αριάνα Φερεντίνου

Η πώληση από την Τουρκία μη επανδρωμένων αεροσκαφών Bayraktar TB2 στην Ουκρανία δεν αποτελεί μορφή βοήθειας, είναι προϊόντα που αγόρασε η Ουκρανία από τουρκική εταιρεία, δήλωσε σήμερα στην εφημερίδα Σαμπάχ, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιαβούζ Σελίμ Κιράν.

Ενώ ο πόλεμος μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας εισέρχεται στη δεύτερη εβδομάδα του, η Τουρκία προσπαθεί να διατηρήσει την ουδέτερη στάση της κρατώντας ανοιχτή την επικοινωνία με όλες τις πλευρές. Από την άλλη, η χρήση τουρκικών drones από την Ουκρανία κατά των ρωσικών δυνάμεων προβάλλεται ιδιαίτερα στα διεθνή μέσα ενημέρωσης ως κίνηση που φέρνει την Τουρκία απέναντι στην Ρωσίας.

“Οι ιδιωτικές εταιρείες αμυντικής βιομηχανίας μπορούν να συνάπτουν τέτοιες συμφωνίες με διάφορες χώρες. Δεν πρόκειται για βοήθεια από την Τουρκία. Είναι προϊόντα που αγόρασε η Ουκρανία από τουρκική εταιρεία. Επιπλέον, η Ουκρανία δεν είναι η μόνη χώρα που αγοράζει Bayraktar TB2. Όλοι είναι στην ουρά για να πάρουν τα drones”, είπε ο Tούρκος υφυπουργός Εξωτερικών.

“Το γεγονός ότι (τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη Bayraktar) ξεχωρίζουν ως ένα από τα πιο αποτρεπτικά στοιχεία του ουκρανικού στρατού δείχνει στην πραγματικότητα την επιτυχία και την ποιότητα των προϊόντων που παράγει η εταιρεία μας,» είπε.

Το Κίεβο διαθέτει περίπου 20 drones Bayraktar TB2. Εκτός από την Ουκρανία, το Bayraktar TB2 έχει χρησιμοποιηθεί επίσης από το Κατάρ, το Αζερμπαϊτζάν και την Πολωνία, από τον Μάιο του περασμένου έτους έγινε το πρώτο κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ που απέκτησε drones από την Τουρκία.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος