Τουρκία: Συνάντηση Τσαβόσογλου – Λαβρόφ με πολλά και «δύσκολα» θέματα (video)

Κωσταντινούπολη, Ανταπόκριση: Αριάνα Φερεντίνου 

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ βρίσκεται από χθες στην Αττάλεια για να πραγματοποιήσει συνάντηση σήμερα με τον Υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Η τουρκική αντιπροσωπεία υποδέχτηκε τον Ρώσο αξιωματούχο στο αεροδρόμιο της Αττάλειας. Σε ανακοίνωση που είχε εκδώσει νωρίτερα το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών, αναφέροταν ότι ο Λαβρόφ θα επισκεφθεί την Αττάλεια στις 30 Ιουνίου για να συναντηθεί με τον ΤΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου.   

“Κατά τη διάρκεια της συνάντησης στην Αττάλεια, σχεδιάζεται να συζητηθεί ένα ευρύ φάσμα θεμάτων διμερούς και διεθνούς ατζέντας. Θα συζητηθούν, η κατάσταση στον Νότιο Καύκασο, η κατάσταση στη Μέση Ανατολή, η Βόρεια Αφρική και το Αφγανιστάν και η κατάσταση στην Ουκρανία, την Κεντρική Ασία, την Ανατολική Μεσόγειο και τις περιοχές του Εύξεινου Πόντου,” ανέφερε η ανακοίνωση της Ρωσικής πλευράς.

Σχετικά με συνάντηση Τσαβούσογλου-Λαβρόφ η σημερινή συνάντηση θα είναι μια από τις πιο δύσκολες μεταξύ της Άγκυρας και της Μόσχας. Η στρατιωτική συνεργασία μεταξύ Τουρκίας και Ουκρανίας και η ανοιχτή στάση της Άγκυρας υπέρ του Κιέβου σχετικά με το ζήτημα της Κριμαίας έχουν προκαλέσει μεγάλη ενόχληση στη Μόσχα. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, θεωρείται βέβαιο ότι θα συζητηθούν τα θέματα τόσο της Κριμαίας όσο και της πώλησης μη επανδρωμένων drones από την Τουρκία στην Ουκρανία.

Ένα άλλο ευαίσθητο σημείο είναι η πρόσφατη δραστηριότητα του ΝΑΤΟ στη Μαύρη Θάλασσα, η οποία απειλεί τη Ρωσία. Αναμένεται ότι η έντονη κινητικότητα των χωρών του ΝΑΤΟ στη Μαύρη Θάλασσα θα τεθούν στο τραπέζι από τη ρωσική πλευρά. Επίσης  οι αβεβαιότητες για την αγορά του δεύτερου συστήματος αεροπορικής άμυνας S-400 θα είναι επίσης μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος