Τουρκία: Ο Ερντογάν εκθειάζει τις καλές σχέσεις με τη Ρωσία εν μέσω έντασης με ΗΠΑ (video)

Με τίτλο «Εν μέσω εντάσεων με τις ΗΠΑ, ο Ερντογάν επαινεί τις σχέσεις με τη Ρωσία» δημοσίευμα των ΝΥΤ αναλύει τις τελευταίες διπλωματικές κινήσεις του Ταγίπ Ερντογάν μετά τη Νέα Υόρκη και το Σότσι ενώ αυξάνεται η δυσκολία του να διατηρήσει τις ισορροπίες ανάμεσα στη Μόσχα και την Ουάσινγκτον.

Ανταπόκριση: Αριάνα Φερεντίνου

Οι δυο συντάκτες του άρθρου των ΝΥΤ μίλησαν με τον Τούρκο πρόεδρο. Ο Ερντογάν αρνείται ότι έχει υπονομεύσει το ΝΑΤΟ, με την αγορά των ρωσικών S-400. «Αγοράζουμε τα δικά μας όπλα», λέει. Μάλιστα σε ερώτηση αν οι ενέργειες της Τουρκίας άξιζαν τις προστριβές με τις ΗΠΑ, απαντά χωρίς δισταγμό: «Νομίζω ότι άξιζαν τον κόπο. Μπορούμε να ενισχύσουμε την άμυνα μας όπως θέλουμε».

Η συνάντηση στο Σότσι πραγματοποιήθηκε εν μέσω ενδείξεων ότι Συρία και η Ρωσία ετοιμάζουν επίθεση κατά των ανταρτών που υποστηρίζονται από την Τουρκία στο Ιντλίμπ, αναφέρει το άρθρο των ΝΥΤ.

Ο Ερντογάν όχι μόνο έχει άμεση ανάγκη να αποτρέψει την επίθεση στο Ιντλίμπ, αλλά χρειάζεται και μια ευνοϊκή συμφωνία για να αγοράσει φυσικό αέριο από τη Ρωσία καθώς οι παγκόσμιες τιμές αυξάνονται. Μάλιστα μπορεί να χρειαστεί να αγοράσει το δεύτερο μέρος των S-400 για χάρη της «προσωπικής του πολιτικής επιβίωσης» αναφέρει ο Τούρκος αναλυτής Κερίμ Χας που επικαλείται το άρθρο των ΝΥΤ, και ο οποίος καταλήγει στο συμπέρασμα ότι ο Ερντογάν έφυγε με άδεια χέρια χθες από το Σότσι.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος